E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaŞirket HaberleriÇinli Fantasia'nın hisseleri sert düştü---

Çinli Fantasia'nın hisseleri sert düştü

Çinli Fantasia'nın hisseleri sert düştü
10 Kasım 2021 - 08:26 borsagundem.com

Çinli emlak geliştirme şirketi Fantasia Holdings Group Co.’nun hisseleri Hong Kong’da yüzde 52 kadar düştü.


Zor durumdaki Çinli emlak geliştirme şirketi Fantasia Holdings Group Co.’nun hisse senetleri, altı haftalık aranın ardından işlemlerin yeniden başlaması ve şirketin sürpriz temerrüdü sonrası Hong Kong’da yüzde 52 kadar düştü.

Öte yandan, diğer sorunlu emlak şirketi China Evergrande Group, toplam 148,1 milyon dolar tutarında üç dolar cinsi tahvilinin kupon ödemelerinin 30 günlük yasal ek sürelerinin sona erdiği Çarşamba günü en büyük ödeme sınavı ile karşı karşıya kalmış durumda. Ayrıca Securities Times’ın haberine göre, Çin emlak geliştirme şirketlerinin tahvil satmalarını kolaylaştıran kural değişikliklerine gitmeyi de değerlendiriyor ve Evergrande’nin elektrikli araç birimi hisselerini iskontolu sattı.

Yatırım yapılabilir seviye altında nota sahip firmaların ve hatta yaklaşık yedi ayın en güçlü satış dalgası ile mücadele eden yüksek notlu firmaların dahi borçlanma maliyetleri artmaya devam ediyor. Yüksek faizli piyasa için Bloomberg toplam getiri endeksi, Salı günü itibarıyla son 12 işlem gününün 11’inde düştü ve bunun sonucu faizler yüzde 24,6 seviyesine geldi. Evergrande’nin 2025 vadeli yüzde 8,75 faizli dolar cinsi tahvili üst üste dört gün değer kaybetti ve bu kağıdın fiyatı Salı günü yaklaşık 24 sent seviyesine indi. Şirketin hisse senetleri bu yıl yüzde 85 değer kaybetti.

Yeni bir Evergrande vakası mı? Fantasia'nın notu düşürüldü

 

Çin'de kriz büyüyor! Fantasia da borcunu ödeyemedi

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)