E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaŞirket HaberleriYeni bir Evergrande vakası mı? Fantasia'nın notu düşürüldü---

Yeni bir Evergrande vakası mı? Fantasia'nın notu düşürüldü

Yeni bir Evergrande vakası mı? Fantasia'nın notu düşürüldü
05 Ekim 2021 - 14:35 borsagundem.com

Çinli gayrimenkul şirketi Fantasia dünkü tahvil ödemesini yapamadı.

Ülkenin sorunlu gayrimenkul şirketi Evergrande’de yaşanan problemler sektörün diğer şirketlerinde de yayılma endişesi yaratıyor. Fansatia’dan borsaya yapılan açıklamada dünkü tahvil ödemesinin  gerçekleştirilemediği vurgulandı.

Fantasia hisseleri 9 Eylül'den bu yana işlem görmüyor. Şirketin boyutu EverGrande’ye göre çok daha küçük olsa da sorunların sektöre  yayılması ihtimali yatırımcılara endişelendiriyor.

Kuruluşun toplam yükümlülükleri 13 milyar dolar civarında  hesaplanıyor. Fitch, şirketin notunu dün gece B seviyesinden CCC-  seviyesine düşürdü. Kuruluş bugün ise kuruluş bugün ise notu bir  kez daha düşürerek CCC-'den RD (sınırlı temerrüt) düzeyine çekti.

Fitch açıklamasında öte yandan şirketin ödeme yapamadığı tahvilin daha önce açıklanan finansal raporlarda yer almadığı ve bunun da şirketin likidite sorunlarının açıklanan dan daha fazla olabileceğini işaret   ettiği belirtildi.

Fitch'in ardından diğer 2 büyük kredi derecelendirme kuruluşu Moody's ve S&P de şirketin notlarını düşürdüler. Moody's, Fantasia'nın şirket ailesi notunu B3'ten Ca'ya çekerken not görünümünü negatif belirledi.
S&P de notu CCC düzeyinden sınırlı temerrüt seviyesi olan "SD"ye  indirdi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Bekleyin05 Ekim 2021 17:46

    Domino etkisi yapar demedi deme ibraaammm

  • Mucise Reis ;)05 Ekim 2021 16:28

    yaa topu topu Türkiye Cumhuriyeti kadar borcu var piyasaya ne olacak yaw :D önce satsın satacaklarını amaödemelerine satsın, bizdeki gibi kasa boşaltılıp kaçmasın şirket sahipleri.. öz sermaye bitince, Çin bir şekilde olaya müdahil oalcaktır. ama durduk yerede desteklemez aman abi batma, sen batarsan memleket çöker :D demez yani. ödeyeceklerını ödesin. kalanı çin haleder. zaten zararıda azalacak riskide düşecek.. bişe olmaz. Haa firma avrupada x ülkede olsa yandık, Türkiyede olsa çöktuk :D ama çin için tırt rakam o rakamlar... 

  • Bika05 Ekim 2021 16:07

    Çin gayrimenkul şirketleri aşırı borçlanarak  fantazi arayışına girmenin bedelini borç verenlere ödetecek.