E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaÇin'de kriz büyüyor! Fantasia da borcunu ödeyemedi---

Çin'de kriz büyüyor! Fantasia da borcunu ödeyemedi

Çin'de kriz büyüyor! Fantasia da borcunu ödeyemedi
05 Ekim 2021 - 08:06 borsagundem.com

Çin'de Evergrande'nin ödeme zorluğu çekmesi ve iflasın eşiğine gelmesinin ardından kriz sektör içinde genişliyor. Çinli gayrimenkul geliştirici Fantasia, borcunu zamanında ödeyemedi

Çin'in emlak sektöründeki son sıkıntı ve likidite sorunlarının en son işareti geldi. Çinli emlak geliştiricisi Fantasia Holdings Group Co Ltd Pazartesi günü yaptığı açıklamada, 4 Ekim'de vadesi gelen 206 milyon dolarlık borcunu ödeyemediğini bildirdi.

Şirket, Hong Kong borsasına yaptığı açıklamada, 2016 yılında gerçekleştirdiği 2021 vadeli 500 milyon dolar tutarındaki borçlanmanın 206 milyon dolarının ödenmemiş kaldığını belirtti.

Evergrande, emlak yönetim biriminin çoğunluk hissesini satıyor

 

Evergrande hisseleri işleme kapatıldı

Korkulan oldu: Evergrande borcunu ödeyemedi

 

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Mucise Reis ;)05 Ekim 2021 20:12

    1 milyar usd üzeri olmayan borç borç deıl. Evergtrande bakıyoruz, 2 ya katlasan bu şirketi bir türkiye yapıyor :D o bakımdan evergrande ile diğerlerinin alakası yok. ama risk şu.. bu firmanın bu kadar borç durumu kaç firmanın batışını oluşturur ??? çin kurtarmak yerine bu firmaları kontrollu iflas eder diye düşünüyorum. ödeyebildiğini öde, sat sat sat, sonra kalanı ben içimde hallederım diyebilir..

  • ALİ HAYDAR TANRIKULU05 Ekim 2021 11:31

    çin ne olacak şirketlere el koyar bir daha kimse yapmasın diye tüm sorumluları meydanda ibretlik olsun diye idam eder yoluna devam eder.biz kendi dertlerimize bakalım.bizim borsamız bazı dandik hisseler ve şişenler hariç hepsi kelepir bence dolar bazında.

  • Aykut 05 Ekim 2021 19:49

    Çin de üretim durursa burdan tüm dünya etkilenir, Avrupa nın tükettiği ürünleri türkiyeden alırlar üretici kazanır fakat iç piyasada mal bulunmaz iki üç katına çıkar fiyatlar, bundan Türkiye vatandaşı zarar görür türk firmaları kazanır zengin daha zengin fakir daha fakır olur