E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemÇin'in Uygur Türkleri'ne zulmü çocuklara kadar uzandı---

Çin'in Uygur Türkleri'ne zulmü çocuklara kadar uzandı

Çin'in Uygur Türkleri'ne zulmü çocuklara kadar uzandı
28 Aralık 2019 - 20:30 borsagundem.com

Çin ailelerinden ayırdığı yarım milyon Uygur çocuğu yatılı okula yerleştirdi

Uygurlara yönelik baskıcı politikası nedeniyle tüm dünyada eleştirilen Pekin yönetiminin, ailelerinden ‘zorla’ ayırdığı yarım milyon Uygur çocuğu yatılı okullara yerleştirdiği idda edildi.

Amerikan New York Times gazetesi, Pekin hükümetine ait bir internet sitesine dayandırdığı haberinde, iktidardaki Komünist Parti’nin asimile politikası kapsamında 'Parti ve ülkeye sadakat aşılamak amacıyla' yarım milyon Uygur çocuğu Sincan Bölgesi’nde yapılan yatılı okullara yerleştirdiğini yazdı.
 
Gazete ayrıca hükümetin sitesinde yayımlanan 'planlama belgesine' göre yatılı okulların sayısının artırılmasına yönelik büyük bir çaba olduğunu da belirtti.

'Amaç Uygur kültüründen uzak bir hayat tarzı ile ülkeye sadakat aşılamak'
Gazete, çocukları bu tarz yatılı okullarda okuyan Uygur ailelerle yaptığı söyleşiler sonucunda da Pekin’in, Uygur çocuklara küçük yaşlarda uyguladığı asimilasyon uygulamalarıyla ‘kendi kültürlerinden oldukça uzak bir hayat tarzı’ aşılamaya çalıştığını iddia etti.

İnsan Hakları İzleme Örgütü: Ailelerinden koparılan Uygur çocuklar derhal teslim edilsin
Çin, Doğu Türkistanlı Kırgız ve Kazak azınlığı da toplama kamplarına gönderiyor
Sincan Üniversitesi Rektörü, Uygur Türkü Teyip için BM'den Çin'e çağrı: Yerini açıklayın
Çocuğu Hotan'da yatılı bir ortaokulda okuyan aile gazete verdiği demeçte, Sadece Çince eğitim alan çocuklarının her geçen yıl kendilerinden biraz daha uzaklaştığını hissetlerini anlatıyor.

Çevresi demir tellerle çevirili olduğu iddia edilen yatılı okulların ayrıca çocuklarını okutmaya maddi gücü yetmeyen bazı aileler için de cazip geldiği söylendi. Gazeteye göre, fakir aileler çocuklarının iş bulabilmesi için bu okulların anahtar olabileceğini düşünüyor.
Geçtiğimiz aylarda İnsan Hakları İzleme Örgütü (HRW) de Çin yönetimine, ailelerinden zorla kopardığı Uygur ve Doğu Türkistanlı diğer Türk kökenli azınlıklara mensup çocukları derhal teslim etmesi çağrısında bulunmuştu.

'Ailelerinden koparılan Uygur çocuklar teslim edilsin'
Doğu Türkistan'da yaşayan Kazak, Kırgız, Tatar ve diğer Türk kökenli toplumlara atıfla İnsan Hakları İzleme Örgütü, Çin'in 2017'den bu yana 'Terörizmle sert mücadele' adı altında en az 1 milyon Uygur ve Türk kökenli diğer Müslümanları gözaltına aldığı ve yasa dışı siyasi eğitim kamplarına gönderdiğini belirtmişti.

Örgüt ayrıca Çinli yetkililerin gözaltına alınmış ya da toplama kamplarına gönderilmiş ebeveynlerin çocuklarını alarak devlet gözetimindeki çocuk esirgeme kurumlarında ve benzeri yatılı okullarda tuttuğu ifade etmişti.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (11)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Yakup Sarı 31 Aralık 2019 18:38

    Ben sizlerle birlikteyim. Ordunun komutanım allah nasip ederse. Ne para ne de başka maksadım yok Rabbim. Allah bir araya gelmeyi nasip etsin inşallah allahım

  • Hatice okumuş30 Aralık 2019 16:19

    Allah belasını versin çinin ürünlerini almayalım çinin

  • mehmet yılmaz 30 Aralık 2019 01:00

    Siyonistler çine yatırım yapıp   satın aldıkları çinli masonlar vasıtası ile UYGUR TÜRKLRİNE zulüm yaptırıp TÜRK İNSANININ  çinde bloke ettirip amerikaya malzeme veriyorlar. dünyanın her yerinde siyonistlerin manipüle ettikleri  koministleri devrimcilik masaları ile terörist ve anarşist olarak İNSANLIĞA zulmederler.köministler siyonistlerin gayrimeşru çocuklarıdır lbtgi gibi.

  • mali28 Aralık 2019 23:12

    Dünyada Uygur Türklerinin sesi olmalıyız.   Her dilde yapılan zulmü anlatmalıyız. 

  • Yakup Sarı 31 Aralık 2019 18:42

    Çok vahşi bir medeni insanlar allah onların yer yüzünden yok edene kadar. Dostlar. Huzur mutluluk yer yüzüne kadar. Haddimizi bilelim zalimler den olmayalım allah aşkına dostlar. Allaha emanet olun

  • AHMET ÖZBİR28 Aralık 2019 21:04

    KOMÜNİZM insanlık düşmanı ateist bir sistemdir ve acilen yeryüzünden silinmelidir. Atamız ne demiş; "Komünizm görüldüğü yerde ezilmelidir." İşte yaptıkları alçaklığı görün insanlık. Yarım milyon çocuğu ana-babasından zorla alıp ateist yetiştirilmesi için hainlerin yurtlarına yerleştiriliyorlar. REİS BU KAHPELERE HADDİNİ BİLDİR! Uygur Türkleri çok zor durumda. Allahım Uygur Türklerine zulmeden bu zalimleri Kahhar ismin hürmetine kahr-ü perîşan eyle. Amin.

  • AHMET ÖZBİR29 Aralık 2019 13:38

    SOYİSMİ "Türkoğlu" ancak "GAVUROĞLU"na taş çıkartıyor. Müslümana düşman, gavura dost olanları çok iyi tanıyoruz. Yemezler!

  • Türkoğlutürk 29 Aralık 2019 10:19

    Nerede Müslüman kardeşlerin birinin sesi çıkıyorum. Arabı dost edinirsen, abd dostu peşine takılırsan gördüğün bu olur.

  • Amin 29 Aralık 2019 00:13

    bize düşen görev yöneticilerimizi desteklemek. ve mite görevlerinde başarı için dua mitin ne kadar çok görevi var görüyorsunuz.

  • Manisalı28 Aralık 2019 21:02

    Bir Allahın kulu da bir şeyler yazsa...muslumanlarin namusu şerefi haysiyetiyle oynanıyor.. Aklıma Mehmet Akif geldi..ne hazindir ki onun da şu günler ölüm yildonumu...Nerde Akif gibi muslumanlar

  • Türkoğlutürk 29 Aralık 2019 10:20

    İkinci Mahmut dönemini öğren. Yanıt orada. Sana unutturulmaya çalışılan.