E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaMakro EkonomiÇin'in kasım ayı ihracat verisi beklentileri aştı---

Çin'in kasım ayı ihracat verisi beklentileri aştı

Çin'in kasım ayı ihracat verisi beklentileri aştı
07 Aralık 2023 - 07:58 borsagundem.com

Çin'in kasım ayı ihracatı ekonomistlerin beklentilerini aşarak yüzde 0,5 artış gösterdi.


Çin'in ihracatı Kasım ayında yıllık yüzde 0,5 artış göstererek Ekim'deki yüzde 6,4'lük düşüşün tersine döndü ve ekonomistlerin yüzde 1,1'lik düşüş beklentilerini aştı.

Ancak dünyanın ikinci büyük ekonomisinin ithalatı geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 0,6 düştü.

İthalat ise Ekim ayındaki yüzde 3,0'lık artışın ardından Kasım ayında 0,6 düştü. Ekonomistler ithalatın yüzde 3,3 arttığını tahmin ediyorlardı.

Çin'in ticaret dengesi Kasım ayında, Ekim ayındaki 56,53 milyar dolardan ve 58 milyar dolarlık tahminlerin üzerine çıkarak 68,39 milyar dolara yükseldi.​

ABD’nin dış ticaret açığı Ekim’de arttı

 

İngiltere'de konut sektöründe daralma sürüyor

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Mucise Reis : )07 Aralık 2023 08:33

    Değişen dünyaya yön vermek için farklı adımlar deniyorlar.  uzun vadeli dünya ekonomisini ele geçirecek adımlar peşindeler. ör: ilk olarak elektrıklı otomobil sat, hem ucuz hem sağlam hem modern ve teknolojık olsun... sonra yedek parça, servis ağları teknık deste bakım onarım vb olarak ilgili ülkeyi elegeçir uzun yıllar kontrolü elınde tut... üleride farklı ülkelere bu güç ile fabrika yap montajlat ve o ülkeden farklı ülkeler rekabet gücünü sokmaya çalış... çin ekonomık programları böyle ve deste destekli. bideki gibi  buğday ekecem ziraatbankdan al deste 80 kuruş :D kg başına ttım, yok  gir 5 bin tl hibe para al :D .. yok git bilmem ne odasına 20 bin tl nakıt al zart zurt .. bizim eğitimli, modern, dünyada görmüş, yaşamış, hayatı kitaplar, ekonomıler arası değişimleri gören beyınler vb lazım. lak lak lak 1 saat açık oturum , lak lak lak 1 saat mentın okuma ile particilik oynamalar bitmeli. çin kendi giden araçlar ile makera sistemleri ile isithbaratta topluyor