E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemÇin'i eleştirdi, görevinden alındı---

Çin'i eleştirdi, görevinden alındı

Çin'i eleştirdi, görevinden alındı
09 Haziran 2020 - 15:10 borsagundem.com

İran Sağlık Bakanlığı Sözcüsü Kiyanuş Cihanpur görevden alındı. Cihanpur, daha önce korona virüs (Kovid-19) salgınına ilişkin Çin’i yanlış bilgi vererek dünyayı yanıltmakla suçlayınca ülkede bazı kesimlerce büyük eleştirilere maruz kalmıştı

Korona virüs salgınına ilişkin Çin’i yanlış bilgi vererek dünyayı yanıltmakla suçlayan İran Sağlık Bakanlığı Sözcüsü Kiyanuş Cihanpur, görevden alındı. Sağlık Bakanı Sait Nemeki tarafından görevden alınan Cihanpur’un yerine Sima Sadat Lari getirildi.

NEMEKİ YENİ SÖZCÜYÜ UYARDI

Atama mektubunda yeni sözcüyü uyaran Bakan Nemeki, “Sözcü tarafından dile getirilen her konu, bakanlığın resmi görüşü olarak kabul edildiğinden basında ve sosyal medyada herhangi bir açıklama yapılmadan önce şahsımla gerekli düzenlemeler yapılmalı” diye belirtti.

CIHANPUR'UN AÇIKLAMASI ELEŞTİRİLMİŞTİ

Cihanpur, Nisan ayında salgının İran’da etkisini arttırdığında basın toplantısında yaptığı konuşmada korona virüs vakaları konusunda Çin’in verdiği sayıları “acı bir şaka” olarak nitelendirmiş ve Pekin yönetimini yanlış veri vererek dünyayı yanıltmakla suçlamıştı.

Söz konusu açıklama hem ülke içindeki bazı kesimler hem de Pekin yönetimi tarafından sert şekilde eleştirilmişti.

Görevden alınan eski sözcü, sosyal medya hesabından ABD suikastında öldürülen General Kasım Süleymani’nin fotoğrafı paylaşarak, “Bir savaşçı yüz bin kişiden…” ifadesine yer verdi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • pazarci09 Haziran 2020 18:37

    saddam gitti basi bos kaldi ,birileride sahip cikiyor,kucaga aliyor......

  • Mucise Reis ;)09 Haziran 2020 15:25

    şaşkın, çin ve rusya sizleri el altından destekliyor teknolojı ve bazı arge faliyetlerde... sen git trump destekler gibi çin kaka dır de.. olmadı be şaşkın : ))) az biraz akkoyunluk yapmışsın. Çok deki, dediklerim çarpıtıldı. yanlış anlaşıldım. bazı medyacıların saldırısına uğradım. ben çin demedik. o denen iddalar yanlış.  aslınca orada "niçin" dedim.. basın şarpıtıp "çin" diye aksetti. anayasal hakkım ile bölücü gazetecilere, ve yandaş medya silahşörlerine savaş açıyorum... sonra gödevine aslanlar gibi devam et... siyaseti bilmiyorsan, üniversitesi türkiye ye gel ahahaha