E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemÇin'den umut vadeden bir aşı daha---

Çin'den umut vadeden bir aşı daha

Çin'den umut vadeden bir aşı daha
16 Ekim 2020 - 10:45 borsagundem.com

Beijing Biyolojik Ürünler Enstitüsü tarafından geliştirilen ve BBIBP-CorV olarak adlandırılan potansiyel korona virüs aşısının insan testlerinde bağışıklık tepkilerini tetiklediği tespit edildi.

Araştırmacılar, Çin'in önde gelen koronavirüs aşı adaylarından birinin güvenli olduğu ve insanlarda birleşik bir erken ve orta aşama testinde bağışıklık tepkilerini tetiklediğini tespit etti.

BBIBP-CorV olarak adlandırılan potansiyel aşı, China National Biotec Group'un (CNBG) bir yan kuruluşu olan Beijing Biyolojik Ürünler Enstitüsü tarafından geliştiriliyor.

Reuters'in haberine göre bu aşı adayı, Çin'de bazı çalışanları ve yüksek enfeksiyon riskiyle karşı karşıya kalan diğer sınırlı insan gruplarını hedefleyen bir acil aşılama programı için onaylandı.

Bununla birlikte, aşının dünya çapında 1 milyondan fazla insanı öldüren KOVID-19 hastalığından güvenli bir şekilde kişiyi koruyup koruyamayacağı, ancak Çin dışında devam eden son aşama denemeleri tamamlandığında netleşecek.

Karantinayı ihlal eden şahıs minibüste yakalandı

Dünya Sağlık Örgütü'ne göre BBIBP-CorV, dördü Çinli bilim adamları tarafından yürütülen Faz III denemelerine giren dünya çapında en az 10 koronavirüs aşı projesinden biri.

Lancet tıp dergisinde Perşembe günü yayınlanan bir makaleye göre, aşı şiddetli yan etkilere neden olmazken, yaygın hafif veya orta dereceli yan etkiler enjeksiyon bölgelerinde ateş ve ağrıyı içeriyor.

Sonuçlar, 29 Nisan - 30 Temmuz tarihleri arasında 600'den fazla sağlıklı yetişkinin katıldığı birleşik bir Faz I ve Faz II denemesinden geldi. 60 yaş ve üstü alıcılardaki antikor seviyelerinin daha düşük olduğunu ve daha genç katılımcılara göre önemli ölçüde artmasının daha uzun sürdüğünü gösterdi.

Fransa'da günlük vaka sayısında 30 bin sınırı aşıldı

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)