E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaDış PiyasalarÇin'den kötü veri---

Çin'den kötü veri

Çin'den kötü veri
10 Temmuz 2013 - 06:46 borsagundem.com

Çin'in ithalat ve ihracatında düşüş meydana geldi

Çin'de ihracat ve ithalat Haziran'da beklenmedik şekilde düşüş kaydederek, küresel ve yerel talepteki zayıflığın dünyanın en büyük ikinci ekonomisindeki yavaşlamasının derinleşeceğine işaret etti.
Gümrük Yönetimi'nin verilerine göre ihracat yıllık bazda yüzde 3.1 düştü: Bloomberg'in anketine katılan 39 ekonomistin medyan tahmini yüzde 3.7 artış olarak belirlenmişti. İthalat ise Mayıs'taki yüzde 0.3'lük düşüşünün ardından geçtiğimiz ay da yüzde 0.7 geriledi.
Rakamlar, yılın ilk 4 ayında verileri şişiren sahte rakamların ortaya çıkarılmasının ardından Mayıs'taki ihracat kazançlarındaki sert düşüşü takip etti. Hükümetin yüzde 8 hedefinin altındaki ticaret büyümesi ve bankalararası borçlanma maliyetlerini rekor düzeylere tırmandıran nakit darlığı, Başbakan Li Keqiang'ın hedeflerin ne kadarını tolere edeceğini gösterecek.
Çin'de bu yıl görülen hikayenin değiştiğini belirterek, "Artık bu bir ılımlı toparlanma değil, dip noktanın neresi olduğu hikayesine döndü" yorumunda bulunan Everbright Securities Co.'nun Pekin'deki başekonomisti Xu Gao, hükümet desteği olmadan Çin'in büyümesinin düşmeye devam edeceğini söyledi.
Çin'de para piyasalarında görülen nakit darlığının, ülkenin bu yılki kredi büyümesinde 750 milyar yuanlık açığa neden olacağı tahmin ediliyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)