E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaMakro EkonomiÇin'den ekonomiye desteğe devam açıklaması---

Çin'den ekonomiye desteğe devam açıklaması

Çin'den ekonomiye desteğe devam açıklaması
21 Ocak 2019 - 08:47 borsagundem.com

"Çin'in makro politika desteği için bolca alanı var" diyen Çin İstatistik Bürosu Şefi Ning, vergi ve harçları daha da düşüreceklerini söyledi

Çin Ulusal İstatistik Bürosu Şefi Ning Jizhe, 2018 dördüncü çeyrekte Çin ekonomisinin global finansal krizden bu yana görülen en yavaş büyüme ortaya koyması sonrası yaptığı değerlendirmede, Çin'in
makro politika desteği için bolca alanı olduğunu söyledi.

Çin'in 2019'da makul bir büyümeyi başarmak için güveni ve kapasitesi olduğunu ifade eden Ning, ekonomideki yavaşlamanın son iki ayda durulma, istikrar kazanma işaretleri gösterdiğini belirtti.

Ning, Çin-ABD ticaret savaşının Çin'in ekonomisinin büyümesini etkilediğini ancak bu etkinin yönetilebilir olduğunu da vurguladı.

Çin'in proaktif mali poliitka ve sabırlı para politikası izlemeye devam edeceğini belirten Ning, vergileri ve harcları daha da düşüreceklerini, özel tahvil kotasını artıracaklarını, likiditeyi makul seviyede tutacaklarını ve toplam sosyal finansmanda makul büyümeyi devam ettireceklerini ifade etti.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)