E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaMakro EkonomiÇin'den ABD'ye uyarı---

Çin'den ABD'ye uyarı

Çin'den ABD'ye uyarı
21 Haziran 2018 - 07:52 borsagundem.com

Çin, ticari eylemlerinin Amerikalı işçi ve çiftçilere zarar vereceği konusunda Washington'u uyardı

Çin Ticaret Bakanlığı, ABD'yi ikili ticari konularda saati saatine uymayan bir tutum içinde olmakla suçladı ve bunun er ya da geç Amerikalı işçi ve çiftçilerin çıkarlarına zarar vereceği uyarısında bulundu.

Ticaret Bakanlığı Sözcüsü Gao Feng yaptığı açıklamada, "Çin, ABD ile önceki ticari müzakerelerinin yapıcı olduğuna inanıyordu, ancak ABD hükümeti öngörülemez ve zorlayıcı hale geldi. Pekin buna güçlü bir şekilde yanıt vermeli" dedi.

Gao, ABD'nin yeni gümrük tarifeleri listesi yayınlaması halinde Çin'in buna niceliksel ve niteliksel araçlarla yanıt vermeye tamamen hazır olduğunu belirtti.

Trump'ın Çin'den 50 milyar dolar tutarında ürünün ithalatına ek gümrük tarifeleri uygulanması kararı sonrası Çin, ABD'den 659 kalem mala ek gümrük tarifesi uygulayacağını duyurmuştu. 545 kalem mal için bu ek vergi 6 Temmuz'da yürürlüğe girecek. Etkilenecek ürünler arasında soyafasulyesi, mevye, domuz etti, otomotiv var.

Ham petrol, kömür ve refine akaryakıt ürünlerinin de aralarında olduğu 114 kalem mal için ek gümrük tarifelerinin ne zaman yürürlüğe sokulacağı ise henüz açıklanmadı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)