E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaÇin'de hizmet PMI endeksi geriledi---

Çin'de hizmet PMI endeksi geriledi

Çin'de hizmet PMI endeksi geriledi
03 Kasım 2014 - 07:39 borsagundem.com

Çin’in hizmet PMI’ı Ekim ayında 9 ayın en düşük seviyesine geriledi

Çin’in hizmet sektörü göstergesi Ekim ayında 9 ayın en düşük seviyesinde gerileyerek sanayi üretimi verisi ile birlikte Çin’de ekonomik yavaşlamanın genişlediği sinyali verdi.

Hükümet tarafından hazırlanan imalat dışı Satın Alma Yöneticileri Endeksi (PMI), Eylül’deki 54 seviyesinden geçtiğimiz ay 53.8 seviyesine düşüş gösterdi. 1 Kasım’da açıklanan ve resmi olan imalat sanayi PMI’ı ise Eylül ayındaki 51.1’den Ekim ayında 50.8 seviyesine geriledi. 50’nin üzerindeki sayılar genişlemeye işaret ediyor.

Dünyanın en büyük ikinci ekonomisi Çin, 1990’dan bu yana en düşük yıllık ekonomik genişlemeyi kaydetmeye hazırlanırken, hizmet sektörü ve imalat sanayi verilerindeki gerileme hükümetin teşviklerin artırılmasından sakınma kararlığını teste tabi tutacak.

Hong Kong’daki Nomura Holdings Inc. Çin ekonomistlerinden Hua Changchun, “Ekonomik hız zayıf görünüyor. Hükümetin ekonomiyi canlandırmak için aldığı hedefli önlemlerin etkisi kalmadı” dedi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)