E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaÇin'de halka arzlara yeni kurallar getirilecek---

Çin'de halka arzlara yeni kurallar getirilecek

Çin'de halka arzlara yeni kurallar getirilecek
10 Mart 2021 - 12:40 borsagundem.com

Çin'de halka arzlar için yeni plan... Teknoloji hisselerinin işlem gördüğü Star Borsası'ndaki halka arzlara daha katı kurallar getirilecek.

Çin, Şanghay’daki Nasdaq benzeri Star Borsası'ndaki halka arzlara daha sıkı kurallar getirmeyi değerlendiriyor. Plana göre, şirketlerin teknoloji konusundaki yeterliliklerini kanıtlaması gibi bir takım yeni düzenlemeler devreye alınacak.

Bloomberght'nin haberine göre Çin Menkul Kıymetler Düzenleme Komisyonu’nun yeni düzenlemeleri gelecek ay uygulayabileceği belirtirken, düzenlemeyle, yatırımcıları ve firmaları korumak adına şirketlerin mali durumuna ilişkin denetlemeler de artacak.

Kaynaklar, sıkılaşan düzenlemelerin milyarder Jack Ma’nın Ant Grup’u gibi finansal teknoloji şirketleri için zorlayıcı olacağını, başvuruların dikkatlice inceleneceğini bildirdi. Yeni düzenlemeyle, daha önce askıya alınan Ant Grup’un halka arzının zorlaşacağını belirtiliyor. 

Çin Menkul Kıymetler Düzenleme Komisyonu ve Şanghay borsası konu hakkında yorum yapmadı.

Yabancı işlemlerinde öne çıkan hisseler

Küresel borsaları teknoloji sektörü hariç boğa piyasası bekliyor

Dot-com balonundan bu yana Wall Street’in dönüşümü

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)