E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaÇin'de faiz swapları kaybettirdi---

Çin'de faiz swapları kaybettirdi

Çin'de faiz swapları kaybettirdi
13 Ocak 2014 - 06:57 borsagundem.com

Çin Merkez Bankası'nın daha düşük fonlama maliyeti arayışında olacağı spekülasyonu üzerine Çin'in 1 yıllık faiz swapları düştü

Dünyanın en büyük 2. ekonomisi Çin'de faiz swapları, merkez bankasının yavaşlayan büyümeyle birlikte düşük borçlanma maliyetlerine müsamaha göstereceği spekülasyonu üzerine gerileyerek, Haziran'dan bu yana en sert düşüşünü kaydettiği geçtiğmiz haftaki kayıplarını genişletti.

Çin'de üretici fiyatları Aralık'ta 1990'lardan bu yanaki en uzun süreli düşüşünü genişletirken, imalat ve hizmet sektörleri de aylık bazda düşüş kaydetti. Çin Devlet Konseyi'nin Aralık'ta yayınladığı rapora göre, GSYH 2013'te yüzde 7.6 ile 14 yılın en yavaş büyümesini kaydetmiş olabilir. Bank of America Corp., bazı tahvil ve tröst kredilerinde temerrüt ihtimalinin 2014'te arttığını düşünüyor.

Merkez bankasının bir yandan yüksek faizlere tutanarak borçlanarak yapılan yatırımları azaltmayı istediğini, diğer yandan da ekonomide aşağı yönlü riskler görmesinden ötürü likiditenin belli bir noktaya kadar ilerlemesine göz yumacağını söyleyen Sinolink Securities CO.'nun Şanghay'daki analistlerinden Tao Jinggang, "Bu yılki temerrüt ihtimali göz önünde bulundurulduğunda, merkez bankasının aklında kolay likidite olabilir "dedi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)