E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaÇin'de CDS'ler tırmandı---

Çin'de CDS'ler tırmandı

Çin'de CDS'ler tırmandı
27 Ocak 2014 - 07:27 borsagundem.com

Ekonominin 1.7 trilyon dolarlık tröst ürünleri piyasası da temerrüt sınavıyla karşı karşıya kalmasıyla Çin'de CDS'ler 14 ayın zirvesine tırmandı

Dünyanın en büyük 2. ekonomisinin 1.7 trilyon dolarlık tröst ürünleri piyasasında temerrüd sınavıyla karşı karşıya olması üzerine traderlar, Çin tahvillerinde 14 yılın en yüksek korumasını aldı ve CDS'ler tırmandı.

Çin devlet tahvillerinin kavramsal CDS tutarı 17 Ocak'ta 9.125 milyar dolar ile Kasım 2012'den bu yana en yüksek düzeyine işaret etti. Rakamlar, CDS'lerin Aralık'ta yüzde 12 sıçrayarak 9.066 milyar dolara tırmanması, Ekim 2011'den bu yana en büyük aylık artışa işaret etti. Kontratların maliyeti 31 Aralık'tan bu yana 25 baz puan artarak, Haziran'daki nakit sakışıklığından bu yana en büyük aylık sıçramayı kaydetti.

Çin'in en büyük bankasının dağıttığı 3 milyar yuanlık tröst ürünlerinin bu hafta tahvil sahiplerine geri ödeme yapamayacağı spekülasyonu üzerine kredi riski artıyor. Borçlanma maliyetlerindeki artışa, hükümetin faiz kontrollerini gevşetmesi de katkı sağlıyor. Nomura Holdings Inc.'e göre yerel hükümet finansman araçları geçtğimiz haftaki 2 tahvil ihalesinde yüzde 9'un üzerinde maliyetli kuponlar çıkararak, 2012'den bu yana en yüksek borçlanma maliyetine işaret etti.

Çin ile ilgili her haberin küresel risk varlıkları üzerinde etkisinin olabileceğini ve bunun kısa vadede gerçek bir sorun olduğunu belirten AXA Investment Managers'ın gelişmekte olan piyasalar sabit getirili varlık müdürü Damien Buchet, "Bazılarının Çin CDS'leri almasının nedeni bu" dedi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)