E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaÇin'de batık krediler patladı---

Çin'de batık krediler patladı

Çin'de batık krediler patladı
17 Kasım 2014 - 07:17 borsagundem.com

Çin’in batık kredileri, üçüncü çeyrekte 2005 yılından bu yana en büyük artışı gösterdi

Çin’in batık kredileri, üçüncü çeyrekte 2005 yılından bu yana en büyük artışı gösterdi ve bankaların kredi risklerinden kaçınmak için borçlanmaları sınırlandırması ile birlikte yavaşlayan ekonominin daha da zayıflayacağı endişeleri alevlendi.

Çin Bankacılık Düzenleme Komisyonu’nun açıkladığı verilere göre, geri ödenmeyen krediler bir önceki çeyreğe göre 72.5 milyar yuan (11.8 milyar dolar) artarak 766.9 milyar yuana ulaştı. Borçlanmaların yüzde 1.16’sını oluşturan batık krediler önceki üç aylık dönemde yüzde 1.08 seviyesindeydi.

Çin 1990’dan bu yana en zayıf ekonomik genişlemeyi kaydetmeye hazırlanırken, görüşmeler ile ilgili bilgi sahibi bir kişinin verdiği bilgiye Komünist Parti liderleri 2015 yılı için ülkenin büyüme hedefin düşürmek üzerinde tartıştılar. UBS AG’ye göre bankacıların düşük risk iştahı ve varlık kalitesi ile ilgili endişelerinin artması kredilerde ağır bir genişlemeye yol açıyor.

Masterlink Securities Corp. analistlerinden Rainy Yuan, “Hala 2008’deki aşırı krediler ve alınan büyük teşvik önlemlerinin sonuçlarından muzdaripiz. Bankalar, toparlanma sürecinin başlayabilmesi için geçtiğimiz iki çeyrek dönemde batık kredilerini kabul etmeye hız verdiler” dedi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)