E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemÇin nüfus kontrolünü değiştirecek mi?---

Çin nüfus kontrolünü değiştirecek mi?

Çin nüfus kontrolünü değiştirecek mi?
26 Aralık 2014 - 09:19 borsagundem.com

Nüfus uzmanları Çin'in çocuk politikasını gevşetmesini bekliyor

Yıl sona ererken nüfus uzmanlarından Çinli liderlere nüfus kontrolüne yönelik düzenlemeleri gevşetmeleri uyarısı geldi. Çin'in tek çocuk politikasında daha önce yapmış olduğu değişimlerin ekonomideki işgücü açığını kapatacak düzeyde doğumları canlandırmaya 
yetmediği belirtildi.

Resmi olmayan 50 nüfus uzmanından oluşan bir ekip bu ayın başlarında Şangay'da Çin'in nüfus planlayıcıları için politika önerileri üretecek bir beyin fırtınası yapmak üzere bir araya geldiler. Toplantı sonrasında yapılan açıklamalarda hükümetin daha fazla çifte iki çocuk edinme şansı tanıması gerektiğini belirterek yetkililerin Çin'in bir nüfus krizi yaşamasının önüne geçecek ölçüde hızlı davranması gerektiğini ifade ettiler. 

Çin hükümeti bu yılın erken dönemlerinde tek çocuk politikalarında değişime giderek ebeveynlerin kendisinin tek çocuk olduğu ailelerin iki çocuk yapabilmelerine imkan tanımıştı. Ancak bu yasal değişimden yararlanmak üzere başvuran şiftlerin sayısı 804 bin çiftle sınırlı
kaldı. Beklentiler bu uygulama ile 2 milyon yeni doğum gerçekleşeceği yönündeydi.

Komisyon ise geçtiğimiz ay bir açıklama yapmış ve nüfus değişimlerinin çok yakından izlendiğini ve yeni uygulama  için daha fazla ailenin yakın gelecekte başvurmasının beklendiği dile getirdi. Çindekiler de dahil olmak üzere pek çok nüfus planlayıcısı ülkenin doğum yasağını tamamen kaldırması gerektiğini belirtiyor. Ancak sağlık bakanlığı yetkilileri doğumlarda ani bir sıçrama yaşanmasından duydukları endişe nedeniyle bunu kademeli olarak gerçekleştirmek istiyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)