E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemÇin, Korona virüsüne karşı borsacılardan destek istiyor---

Çin, Korona virüsüne karşı borsacılardan destek istiyor

Çin, Korona virüsüne karşı borsacılardan destek istiyor
06 Şubat 2020 - 16:59 borsagundem.com

Korona virüsün sarstığı ekonominin yaralarını sarmak için Çin hükümeti borsacıları göreve çağırdı.

Çin Devlet Başkanı Şi Cinping, 500'den fazla kişinin ölümüne yol açan korona virüs salgınına karşı bankaları, aracı kurumları ve fon yöneticilerini zarar gören ekonomiye kaynak sağlamaya çağırdı.
Beijing'den gelen çağrıya cevaben bankalar ultra düşük faiz oranlarıyla kredi veriyorlar, yatırım bankaları şirketlerin virüs karşıtı tahvilleri almasına destek sağlıyorlar ve piyasadaki panik havasını azaltmak için fon yöneticileri hisse satışından kaçınıyorlar.

Ancak, bu adım 2015'te piyasalarda yaşanan sert düşüşün ardından hükümetin o dönemki kurtarma çabalarını akla getiriyor ve Çin'in kurumsal yönetimine dair ve gelecekteki risklerle ilgili endişeleri artıyor. Vuhan DDMC Cuşture & Sports Şirketi, virüsten etkilenen şirketler için oluşturulan "yeşil kanal" aracılığıyla 86 milyar dolarlık tahvil ihracı için Şangay Borsası'ndan onay aldı.

Zhufai Huafa Group, Sichuan Kelun Pharmaceutical ve Çin Nanshan Development Group adlı üç şirket bankalar arası piyasalarda virüsle mücadeleye fon sağlamak için tahvil ihracıyla toplamda 301 milyon dolar topladı.

Şirketler, tahvil ihracından toplanan miktarın ilaç geliştirme programlarında ve inşaa edilecek hastane maliyetlerini karşılamada kullanılacağını açıkladı.

Düzenleyiciler aynı zamanda bankalardan virüsten etkilenen sektörlere daha ucuz fon sağlamalarını ve şirketlerden kredileri geri çekmemelerini istedi. Virüsten en çok etkilenen sektörler arasında turizm, ulaşım ve eğlence sektörleri var. 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (5)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • ______,______06 Şubat 2020 22:39

    abd den korkulur arkadaş.dünya nın her ülkesinde büyük abd li gıda şirketleri var abd nin bu şirketler kanalı ile gıda ürünlerine virüslerin katılarak piyasaya sürüldüğü düşünce kuruşlarınca dillendirilmektedir.çin abd ekonomik olarak büyük bir darbe vurduğuda ayrıca söylenmektedir.şimdi aynı oyunu meksika da yapacakları söylenmektedir.

  • Okie Dokie06 Şubat 2020 17:20

    Benden 1 milyon İsrail şekeli sayın Şi Çinping. Gerçek dost böyle günlerde belli olurmuş.

  • Doki poki07 Şubat 2020 08:08

    İsrail şekerini naapsın adamlar şimdi. Canları şeker istiyorsa türk lokumu yesinler... :))))))))

  • HALİL KERTENKELE06 Şubat 2020 20:57

    öyle bir şey yapsan derini yüzer israil devleti.

  • rize5306 Şubat 2020 19:32

    şeyinde don yok, atıp tutuyon burda komik seni