E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaMakro EkonomiÇin ekonomisinde sürpriz büyüme---

Çin ekonomisinde sürpriz büyüme

Çin ekonomisinde sürpriz büyüme
07 Ağustos 2022 - 11:40 borsagundem.com

Korona virüsle ilgili karantinalar yüzünden ekonomisi zor günler geçiren Çin temmuzda beklentileri aşarak 101,26 milyar dolar cari fazla verdi

Çin'de ihracat temmuzda beklenenden daha hızlı büyüdü.

Bloomberg'in haberine göre beklentilerin üstünde bir performans sergileyen Çin ihracatı, korona virüsü pandemisiyle boğuşan ekonomiye önemli bir destek sağladı.

Çin Gümrükler Genel İdaresi'nin (GACC) bugün yaptığı açıklamaya göre ABD doları bazında ihracat geçen yılın temmuz ayına kıyasla yüzde 18 artarak 332,9 milyar dolara ulaştı. Bloomberg'in ekonomistler arasında yaptığı anketteki medyan tahmin yüzde 14,1'di.

Çin'in hazirandaki ihracat büyümesiyse yüzde 17,9 düzeyindeydi.

101,26 MİLYAR DOLARLIK CARİ FAZLA VERİLDİ

İthalatsa hazirandaki yüzde 1'lik artışa kıyasla yüzde 2,3 arttı. İthalata yönelik medyan tahmin yüzde 4 seviyesindeydi. Elde edilen verilere göre geçen ay 101,26 milyar dolarlık bir ticaret fazlası oluştu.

Pinpoint Asset Management'ın baş ekonomisti Zhang Zhiwei, “Çin’in ihracat büyümesi yukarı yönlü yine şaşırttı. Güçlü ihracat büyümesi, iç talep durgunluğu devam ederken zor bir yılda Çin ekonomisine yardımcı olmaya devam ediyor” dedi.

İhracat, Çin'in pandemi sırasında büyümesinde önemli bir faktör oldu. Ancak yavaşlayan küresel ekonomi ve gelişmiş ülkelerdeki yüksek enflasyon gibi artan dış belirsizlikler bu ülkelerin Çin ekonomisine katkılarının bu yıl zayıflayacağına işaret ediyor.

Çin'de imalata karantina darbesi

Çin'in konteyner nakliye endeksi düşüş gösterdi

Çin borsası 4 ayın zirvesinde

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • emre08 Ağustos 2022 00:31

    adamlar dünyaya satıyor büyümüş normal. sen saman ithal ediyorsun üretim yok o halde bile büyorsun ya yersen tabi.

  • Yeni dünyaya doğru07 Ağustos 2022 18:37

    Çin ekonomisi büyüdükçe ihracatı arttıkça biz batıyoruz demektir, avrupa ve japonyada batacak. Abd ise ya çini bölecek başaramazsa bölünecek ya da savaşacak sonra kaybolup gidecek.