E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemÇin Büyükelçisi Uygur Türkleri'ne zulümle köşeye sıkıştı---

Çin Büyükelçisi Uygur Türkleri'ne zulümle köşeye sıkıştı

Çin Büyükelçisi Uygur Türkleri'ne zulümle köşeye sıkıştı
21 Temmuz 2020 - 17:42 borsagundem.com

BBC’de Uygur Türkleri’nin insanlık dışı şartlarda trenlere bindirilmesi görüntüleriyle karşı karşıya kalan Çin’in İngiltere Büyükelçisi ülkesinin resmi nüfus istatistiklerini reddetti

BORSAGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

Çin'in İngiltere Büyükelçisi canlı yayında, gözü bağlı ve traşlı bir şekilde oturtulan Uygur Türkleri’nin trenlere bindirilmesini içeren Çin dışına sızdırılmış insansız hava aracı görüntüleriyle karşı karşıya kaldı.

Çin’in İngiltere Büyükelçisi Liu Xiaoming BBC’nin ulaştığı görüntüleri inkar etmese de trenlere bindirilmeden önce gözleri bağlı oturan traşlı ve elleri bağlı Uygur Türkleri’nin insanlık dışı görüntüleri normal bir mahkum transferi olarak gösterilebileceğinde ısrar etti.

BBC’den Andrew Marr’ın sorularını cevaplayan Xiaoming Marr’ın, "İnsanların neden diz çöktürüldüğünü, gözleri bağlı ve traşlı olduklarını ve modern Çin'de trenlere yönlendirildiğini sorabilir miyim? Orada neler oluyor?" sorusuna Çin Büyükelçisi, "Bu kaseti nereden aldığınızı bilmiyorum. Bazen herhangi bir ülkede mahkûm transferi oluyor" sözleriyle cevap verdi.

BM de dahil olmak üzere birçok insan hakları örgütü ve uluslararası ajanslar, Çin'in batı bölgesi Xianjing'deki Çin hükümetinin "yeniden eğitim" kamplarında en az bir milyon Uygur Türkü’nü ve diğer azınlıkları hapsettiğini söylüyor.

Marr'ın istihbarat teşkilatları tarafından doğrulandığını söylediği insansız hava aracı görüntüleri, Çin’in Uygur Türklerine olan zulmünü gösteriyor.

Büyükelçi BBC’ye verdiği röportajda, "Sözde 'Batı İstihbaratı’nın Çin'e karşı yanlış suçlamalarda bulunmaya devam ettiğini" söyledi ve Çin'in Uygur Türklerine karşı bir etnik temizlik programı yürüttüğünü suçlamalarını reddetti.

Xiaoming "Bir milyon Uygur'a zulmedildiğini söylüyorlar, Sincan'ın kaç nüfusu olduğunu biliyor musun? Kırk yıl önce dört ya da beş milyondu, şimdi 11 milyon insan" dedi.

BBC Muhabiri bu istatistiklere karşı çıktı. Marr’ın gösterdiği Çin'deki yerel yönetim istatistiklerine göre, bölgedeki Uygur yetki alanlarındaki nüfus artışı 2015 ve 2018 yılları arasında %84 oranında düşmüştü. Büyükelçi bu istatistikleri de reddetti.

11 Çinli şirkete 'Uygur Türkleri' yaptırımı

 

Brexit Putin'e hediye miydi?

 

Ünlü milyarderden borsalar için balon uyarısı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (8)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • hunkartensi01 Ağustos 2020 11:35

    Çin Uygur Türklerinin değerini bilmeli para bende güç bende diye düşünmesin paraya ihanet edilir ama dosta ihanet edilmez o yüzden oradaki Uygurları dost olarak görüp dost kabul etsinler hatta ülkelerinde yaşayan azınlık olarak gördükleri kişiler ne kadar rahat yaşarlarsa devletleri okadar güçlü olacaktır o kişiler ezyet çektiriliyorsa bir gün gelir onlara silah doğrulturlar

  • Mustafa Aydoğan10 Ekim 2020 23:30

    Yavrum sen mal mısın. Hangi kafayla hangi çağda yaşıyor sun. Senin dediğin o gün gelinceye kadar orada yaşayan Türk kalmayacayak.

  • Bika21 Temmuz 2020 22:57

    Türkiye'de siyasi iktidarın gündeminde değil Çin Türkleri.

  • İkbal21 Temmuz 2020 19:06

    Zulmünde boğulacakaın Çinn

  • Vb21 Temmuz 2020 18:15

    Amerika da yalancı ama önce algısını yapar, Rus ve Çin dümdüz yalan söyler, dün ak dediğine yarın kara demekten utanmaz, ABD önce ak dediğine açık gri demeye başlar, sonra gri, koyu gri diye algı yapar en son kara der

  • bir garib21 Temmuz 2020 18:10

    Çini ortadan kaldırmak gerekir.

  • Yusuf07 Ağustos 2020 00:19

    Ortadan kaldırmak olmaz, hangi çağda yaşıyorsun Öyle yaparsak onlardan farkımız kalmaz Keser Döner Sap Döner Gün Gelir Hesap Döner

  • hunkartensi01 Ağustos 2020 11:40

    sence 1.200 milyar nüfusu nasıl ortadan kaldıracak bir gücü olmalı ülkelerin ABD nin ve Batı nın yapmaya çabaladığının farkında mı ülkemiz oradaki Türk Nüfusu ayaklandırıp Çin i iç işleriyle mücadele etmeye zorlamak istiyorlar o yüzden Uygur Türklerini gündeme taşıyorlar dünyada ama ezyet gören kim oluyor o yüzden sabır gücün olunca kullanmalısın ama o zamana kadar sabır lazım sabırlı olurken acı çekmezsin demem