E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemÇin ajanlarına MİT operasyonu---

Çin ajanlarına MİT operasyonu

Çin ajanlarına MİT operasyonu
20 Şubat 2024 - 11:12 borsagundem.com

İstanbul'da Çin Halk Cumhuriyeti istihbaratı için Doğu Türkistan dernekleri hakkında bilgi toplayarak aktardıkları iddia edilen 6 şüpheli eş zamanlı operasyonla yakalandı.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Soruşturma Bürosu tarafından yürütülen soruşturma kapsamında, Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) tarafından iletilen bilgilerde Çin Halk Cumhuriyeti istihbarat unsurları ile görüşmeler gerçekleştirerek Türkiye’de yaşayan Türkistanlıların ileri gelenleri ve Türkiye’de faaliyet gösteren Doğu Türkistan dernekleri ve kuruluşları hakkında bilgi toplayan 7 şüpheli tespit edildi.

Topladıkları bilgi ve belgeleri Çin Halk Cumhuriyeti istihbarat unsurlarına aktardıkları ileri sürülen şüpheliler hakkında gözaltı talimatı verildi.

Bu sabah İstanbul'da düzenlenen eş zamanlı operasyonda 7 şüpheliden 6'sı yakalandı. 1 şüphelinin yakalama çalışmaları devam ediyor.

16 ilde "Bozdoğan-2" operasyonu: 120 gözaltı

 

MİT'ten Suriye'de nokta operasyon!

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Mucise Reis : )20 Şubat 2024 12:11

    Mit yapılanmasında ileri bir seviye gelecek :D şöyleki Global bir istihbarat sistemi Türk Devletleri istihbarat ağı... bu sistem ile bölgesel güç olan Türkiye gücüne güç katacak : )) Benden demesi.. Türk devletleri ileri düzey işbirliği ile anlık istihbarat ağlarını birleştirmeye yöneliyor. Bu durum yaşanacak herhangi bir durumda, gizli istihbarat ağı ve her türlü savaş, afet, yarıdmlaşma, dayanışma, vb durumda gizli görünmez bir ağ ile haberleşme imkanı ve Türk Nilletinin globalde birleşip tek yürek ve beden olma durumun ortaya koyacak.. hazırlıkların sürdüğü ve Türk İnsanının istihabratta söz sahibi olacğaı dönemler yakındır...