E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaÇimento sektörü için olumlu rapor---

Çimento sektörü için olumlu rapor

Çimento sektörü için olumlu rapor
02 Haziran 2014 - 13:18 borsagundem.com

Yatırım Finansman, Türkiye için çimento tüketimi büyüme tahminini yükseltti

Yatırım Finansman bugün yayınladığı raporda Türkiye için 2014 yılı çimento tüketimi büyüme tahminini yükseltti. Dana önce 2014 yılında çimento talebinin yüzde 3,9 artacağı tahmininde bulunan Yatırım Finansman, bu tahminini yüzde 7,7 olarak revize etti.
Yatırım Finansman, Cumhurbaşkanı seçimi ve 2015'de yapılacak genel seçimin Türkiye'de çimento tüketimini artırmaının beklendiğini vurguladı. Yatırım Finansman, kentsel dönümüş programlarının hızlandırdığı konut projeleri ve altyapı yatırımlarının sektöre destek vereceğini 
öngördü.
Takip ettiği çimento şirketlerinin Faiz-Vergi-Amortisman önceki (EBITDA) karlılık projeksiyonlarını yükselttiğini belirten Yatırım Finansman, Adana Çimento A, Akçansa, Mardin Çimento için tavsiyelerini 'endekse paralel getiri' olarak korurken, Çimsa için 
tavsiyesini 14,94 TL fiyat hedefi ile 'endekse paralel getiri'ye indirdi. Bolu Çimento için tavsiyesini ise 4,2 TL fiyat hedefi ile 'endeksin üzerinde getiri' olarak tekrarladı. 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)