E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemCIA: İşgal çarşamba günü ---

CIA: İşgal çarşamba günü

CIA: İşgal çarşamba günü
13 Şubat 2022 - 14:25 borsagundem.com

Dünyanın gözü Rusya - Ukrayna sınırında. İngiliz yetkililer Rusya'nın Ukrayna'ya saldırmak için 'sahte bayrak' operasyonuna hazırlandığı uyarısında bulunurken CIA raporu saldırının olası tarihini müttefik kuvvetlere bildirdi.

Rusya - Ukrayna sınırındaki gerilim devam ederken, İngiltere ve ABD'den gelen Haberler krizin ulaştığı boyutları gözler önüne serdi.

Tansiyonu düşürmek için bir dizi diplomatik adım atılsa da henüz somut bir sonuç elde edilebilmiş değil. Haliyle bölgede tansiyon bir türlü düşürülemiyor ve savaş ihtimali artık daha yüksek sesle dile getiriliyor.

 İngiliz yetkililer Rusya'nın Ukrayna saldırısını 'haklı' göstermek için bir 'sahte bayrak' (false flag) operasyonu hazırlığı içinde olduğuna inanıyor.

False flag bir ülkenin kamuoyu oluşturmak ya da haklı bir neden sahip olmak için düşmen kılığında kendi birliklerini saldırı düzenlemesine verilen addır.

 The Telegraph'a konuşan bir Whitehall kaynağı, Kremlin'in Rus birliklerinin Ukrayna'ya yönelik bir saldırıyı haklı çıkarak koşulları yaratmak için hazırlandığını belirtti.

Bölgedeki gelişmeler ile 1930'lu yıllarda Hitler Almanya'sının Çekoslavakya politikası arasında benzerliklere dikkat çekiliyor. Bu benzerliğe atıfta bulunan kaynak 'Kararımızı sürdürmek, tarihsel paralellikleri hatırlamak ve hatayı tekrarlamamak bizi cesaretlendiriyor' diyor.

İŞGAL ÇARŞAMBA GÜNÜ

ABD Merkezi İstihbarat Teşkilatı'nın (CIA), raporu ise İngiliz yetkililerin iddialarını kanıtlar nitelikte. Zira CIA müttefik kuvvetlere çarşamba günü işgalin gerçekleşebileceğini bildirdi.

Ülke basınına göre, CIA raporu bu iddiasını Rus merkez komutanlığından karadaki birliklere gönderilen mesajlara dayandırdı.

RUSYA'NIN HAYATA GEÇİREBİLECEĞİ ÜÇ SENARYO

Dış politika analisti ve Margaret Thatcher'ın eski yardımcısı Nile Gardine Rusya'nın hayata geçirebileceği 3 senaryoyu açıkladı.

'Durum çok vahim ve bir Rus işgali ile karşı karşıyayız' diyen Gardine 'Rusya Ukrayna'nın başkenti Kiev'in kontrolünü ele geçirmek ve hatta tüm ülkeyi işgal etmek için harekete geçebilir' dedi.

Bu iki senaryonun gerçekleşmesi durumunda batı ittifakını zor günler beklediğinin altını çizen Gardine 'Batı Ukrayna hakkında hiçbir şey yapmazsa, Putin bundan sonra onları NATO ülkeleriyle test edecek' dedi.

 Rusya'nın Belarus ile birlikte gerçekleştirdiği askeri tatbikatlar ise 'saldırı'nın son hazırlıkları olarak değerlendiriliyor.

 2014'TE DE REDDETMİŞTİ

Rusya Ukrayna sınırındaki askeri varlığının bir işgal hazırlığı olmadığını her fırsatta dile getiriyor. Ancak 2014'te de Rusya benzer iddialarda bulunmuş ve saha sonra Kırım'ı ilhak etmişti.

Putin'in o zamandan beri doğu Ukrayna'daki ayrılıkçıları batı destekli Ukrayna hükümeti karşısında her fırsatta desteklediği sıkça dile getirildi.

 KRİZ O ADIMLA BAŞLADI

Rusya ile Ukrayna'yı karşı karşıya getiren kriz dönemin Ukrayna Devlet Başkanı Viktor Yanukoviç'in Avrupa Birliği (AB) Ortaklık Anlaşması'nı imzalamaması ile başladı.

Bu adım sonrası 21 Kasım 2013'te ülkede gösteriler başladı. Yanukoviç'in, gösterilerin büyümesi üzerine Şubat 2014'te ülkeden kaçmasının ardından ülkenin doğusundaki Donbas bölgesinin Donetsk ve Lugansk şehirlerinde Rusya yanlısı ayrılıkçılar bağımsızlıklarını ilan etti.

Bunun üzerine ayrılıkçılarla Kiev yönetimi arasında çatışmalar başlamış, 18 Mart 2014'te bölge Rusya tarafından ilhak edilmişti.

Resmi rakamlara göre, 2014'ten bu yana süren çatışmalarda, 13 binden fazla kişi hayatını kaybetti.
(Hürriyet)

Gözler Ukrayna etrafındaki askeri hareketliliğe çevirdi

Ukrayna krizi Biden-Putin zirvesinde ele alındı, ilk açıklamalar geldi

ABD medyasından çarpıcı Türkiye yorumu

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (16)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Suşi14 Şubat 2022 00:12

    Amerika savaş çıksın insanlar ölsün diye kıçını yırtıyor,merak etme bidon kafalı herkes ölecek

  • fahri13 Şubat 2022 22:01

    Yalancılar kızıştırıyor,ellerini ovuşturuyorlar,savaş çıkması için çırpınıyorlar.B.ku bize bulaştırmak istiyorlar.

  • analist13 Şubat 2022 21:11

    dümenci CIA gün ve tarih veriyor ukrayna ı işgal etsin diye kamuoyu yapıyor bu dümenciler borsacılarıda geçmiş

  • Yorum13 Şubat 2022 17:47

    Rusya nın ukrayna yı işgal edeceğini sanmıyorum olsa olsa donbas bölgesini alır ve ukrayna nın NATO ya katılmaması katılırsa tüm ukraynayı işgal ederim demesini bekliyorum bu da mevcut durumun çokta dışında bişey değil donbas zaten filiyatta ukrayna da değil ayrılıkçıların elinde bu durumda Bi soğuk savaş dönemine benzer bir durum oluşturur ab ve ABD ufak bir darbe yemiş olurlar para birimleri darbe yer ve rusyayı çevreleyen ülkelerin özellikle Türkiyenin önemi artar çarşambaya işgal başlar diyorlar pazara kadar donbas Rusya da olur tüm ülkeler AB ve ABD bunu biliyor ve hiç bişey yapamayacaklarınıda biliyorlar sadece abd bu durumdan kendine menfaat elde etmek için uğraşıp duruyor klasik abd

  • azılı solcu13 Şubat 2022 17:31

    bu savaşta rusya tarafında olmalı ve kadim dostumuz rusları desteklemeliyiz.gerekirse cephe hattında savaşmak uzere 1 alay piyade ve 1 alay zırhlı ve mekanize birlik göndermeliyiz.

  • 145313 Şubat 2022 19:27

    Votka iyi gelmemiş

  • Mucise Reis ;)13 Şubat 2022 17:28

    Olursa işgal olacaktır. Asla öyle savaş felan olmaz. Zırhlı birliklerin 24 saatte hedeflerine , hedef noktalarına gelip. köprüler bazı dere akarsu dağlık tepe vb.  noktalar dikenli tellerle şehir köy vb yollar tutulacak. Sivil halkın gitmesine izin verilecek, Rusya hedeflerine ulaşıp Berlin deki gibi setleribi duvarlarını kritik noktalara askeri dikenli jiletli tellerini çekecek. Bu sırada bazı dağ tepe vb sivil geçişlerine serbest bırakır. Zırlı birliklere atışlar illaki gelecektir. Zaten Ukraynaya verilen envantere göre kısa benzilli zırlı araçları yok eden sistemler var. mayını geçen tanklar şehirlere yaklaşınca bu silah menzillerine girer. Ukrayna kullanırsa tek tuk tabi imha edilir. Siha sayısı 14 kadar ukraynanın. Zaten Almanyada mifer göndererek Rusyaya istediğini ver bir kaç km toprak için AVrupa krize girmek istemiyor mesajını verdi. ABD tek başına bir halt yiyemez. ABD attım, Egeye gemiler ile gelse Türkiye dumanını çıkartır. Rusya ne yapmasın ?

  • Dumancılar sizi13 Şubat 2022 16:41

    Kardeşim böyle saatli bomba gibi savaşmı olur,oldu olacak dakikasınıda verin ne saçma bir şey bu.Akılları sıra iş yapıyorlar bana bakın la cia cılar,karıştıracak başka yer bulamadınızmı hıyartolar zie gidin meksikada oynayın.

  • Vatandaş13 Şubat 2022 16:22

    Dünyadaki terörün başı ABD dir.Tüm Dünyayı çıkarları için karıştıran ABD dir. Suriyede,Ortadoğuda,Irakta,Rusyada,Mısırda,heryerde onlar.

  • ALİ HAYDAR YEZİDSEVMEZ13 Şubat 2022 16:21

    Savaş çıkar ise  en çok silah üreten devletlere yarar.başta abd fransa ingiltere almanyay rusya ve çin e.bence abd ve rusya anlaştılar ukrayna yı kurban edecekler bakalım karşılığında ne alacaklar.bunlar danışıklı döğüşler.

  • AHMET ÖZBİR13 Şubat 2022 15:45

    SAVAŞTAN para kazananlar ilk defa CANLA BAŞLA SAVAŞ olması için gayret ediyor. Rusya onları ŞAP'a oturtmalı, SINIRDAN ÇEKİLİP BARIŞA KAPI ARALAMALIDIR. İşte o zam haydut devlet USA olur KILsa!..

  • Bir dost13 Şubat 2022 15:27

    Ihlas carsamba gunu bu etkiye tepki verip ucarmi , yoksa piyasa kotu kim kazaniyorki, bedaba fonlaama bedelliye devam mi eder

  • izzet BAŞ13 Şubat 2022 21:51

     ihlas  her zaman uçuyor....... ONUN İÇİN ÖNEMLİ OLAN SÜRE..... SPK İZİN VERSE HER GÜN BEDELLİ YAPIP SÜREKLİ UÇAR..... UÇMAYI ÇOK SEVEEEEEEEEEERRRRRRRR.....

  • AHMET ÖZBİR13 Şubat 2022 16:48

    İHLÂS sana yalvarmıyor, ister alırsın ister almazsın. BorsaGündem'in birçok yerinde yazıp LAGA LUGA yapma.

  • RAMO CANCAN13 Şubat 2022 16:22

    buna tepkiyi otokar, aselsan ve katmerciler ile tümosan verecektir.

  • Mantık 13 Şubat 2022 14:48

    Kanıt varmı, nerede. Kanit yoksa eğer bilerek Piyasaları geriyorsunuz ve zarar veriyorsunuz demektir. Sular giderek ısınıyor. Rusya daha açık ve net şeyler soylemeli ve bunun için de niyetini belli eder nitelikte şeyler yapmalidir.