E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemUkrayna krizi Biden-Putin zirvesinde ele alındı, ilk açıklamalar geldi---

Ukrayna krizi Biden-Putin zirvesinde ele alındı, ilk açıklamalar geldi

Ukrayna krizi Biden-Putin zirvesinde ele alındı, ilk açıklamalar geldi
12 Şubat 2022 - 22:15 borsagundem.com

Her geçen dakika daha da gerginleşen Ukrayna krizi, Biden ve Putin tele-zirvesinde ele alındı. Biden, Rus lideri, işgal olursa sert ve hızlı bedel ödeyeceği konusunda uyardı. Putin de, Biden’ı yalan bilgi vermekle suçladı.

Tüm dünyanın gözü Ukrayna krizine çevrilmişken ABD ile Rusya arasında kritik görüşme gerçekleşti.

ABD Başkanı Joe Biden, Rusya lideri Vladimir Putin ile telefonda görüştü.

62 dakika süren görüşmede Biden, Putin'i Rusya'nın Ukrayna işgaline kararlı ve hızlı bir yanıt verileceği konusunda uyardı.

Beyaz Saray'dan gelen açıklamada "Biden, Putin'e Rusya'nın Ukrayna'yı işgalinin geniş çaplı insan ıstırabı anlamına geleceğini ve Rusya'nın itibarını azaltacağını söyledi " denildi.

Açıklamaya göre Biden, diplomatik çözüm arayışına devam edeceklerini, ancak diğer senaryolara da eşit derecede hazırlıklı olacaklarını söyledi.

 Kremlin'den yapılan açıklamada ise Putin'in, Biden’a Ukrayna’yı işgal konusunda bile bile neden önceden yalan bilgi verdiğini anlamadığını söylediği belirtildi.

Görüşme sonrası açıklama yapan adı açıklanmayan ABD'li bir yetkili ise "Rusya'nın diplomasi yolunu izlemeye istekli olup olmadığı belli değil. Askeri harekata geçebilir" diye konuştu.

Putin, Biden ile görüşmeden önce ise Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ile konuştu.

Elize Sarayı'ndan gelen açıklamaya göre Macron Putin'e, Avrupalı ortakları ve müttefiklerinin kaygılarını dile getirdi. Samimi bir diyaloğun gerginliğin tırmanışıyla uyumlu olmadığını ifade etti.

Kremlin ise, Putin ve Macron’un “Rusya’nın Ukrayna’yı sözde işgal planı hakkındaki provokatif spekülasyonları" ele aldığını duyurdu.

Tele-Ukrayna zirvesi! Kritik görüşme bitti

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (10)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • ALİ KODUŞ13 Şubat 2022 11:46

    Bence rusya dünya ile dalga geçiyor hiç kazandıklarını kayıp etmek isterler mi.bir şey yapamazlar.yoksa ekonomileri büyük zarar görürür.

  • İnsanoğlu 13 Şubat 2022 00:43

    ABD’nin tüm derdi Rusya’nın AB’ye gaz musluklarını kesip hem ekonomik olarak güçsüzleşmesini hemde kendi sıvılaştırılmış gazını satmak. Akdenizde gaz varlığı aşikar. Sonraki adımda buradaki kukla devletlerin gazını kendi şirketlerine çıkarttırıp AB’ye satmalarını sağlayıp buradanda çıkar sağlamak. Farklı gizli çıkarlarda var. AB üzerinde kaybetmeye başladığı nüfuzunuda geri kazanmak vs. Dünya onlar için kumarhane. Onlarda patron. Hep kasa kazansın istiyorlar.

  • Ünal12 Şubat 2022 23:55

    Küresel para israil ve yandaş takımı borsalarda malı çıktıysa roket atılır.

  • RAMO CANCAN13 Şubat 2022 11:46

    bence yandaş sensin kimseyi kandırma.

  • Bir dost12 Şubat 2022 23:34

    Ihlas icin nihai bir cozume el atsalardi, bedelli sifir maliyeli fon bulmaktan vazgecirsinler artik

  • Merto12 Şubat 2022 23:24

    Abd ortamı karıştırıp rusyanın ukraynayı işgal etmesini istiyor. Çünkü avrupa ve rusyayı krize sokup her türlü kar sağlar.

  • Balter12 Şubat 2022 23:20

    Borç batağından kurtulamayacagini, Çin ile rekabet edemeyeceğini çok iyi bilen Yankilerin, dengeleri kendi lehine çevirmek için Çin'in Rusya desteğini ortadan kaldırmak için tahtada yeni oyun hamleleri...

  • Yorum12 Şubat 2022 22:28

    Rusya ın ukrayna yı işgali dolar ve euro nun çöküşü olur çaresiz kalan AB ve ABD nin para biriminde çöker itibar kaybederler kısaca

  • kalem13 Şubat 2022 01:28

    abartma...dunya ekonomisi dolar uzerinden yurutulurken euro ve dolar nasil coker.......din elden gidiyııı

  • Kuti12 Şubat 2022 22:26

    Bu işte yine bir Amerikan oyunu dönüyor, yahudi silah tüccarlarının bidona baskı yaparak bilinçli bir savaş çığırtkanlığı yaptığı aşikar