E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemCHP'li Öztrak: 'Erken seçime gidiyoruz' derlerse biz hazırız---

CHP'li Öztrak: 'Erken seçime gidiyoruz' derlerse biz hazırız

CHP'li Öztrak: 'Erken seçime gidiyoruz' derlerse biz hazırız
02 Eylül 2019 - 17:18 borsagundem.com

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak, "Biz erken seçim istemeyeceğiz; ama karşı taraf, 'Ben artık bu işi yürütemiyorum, ben bu işi bırakıyorum, erken seçime gidiyoruz' derse biz her zaman hazırız" dedi.

CHP Merkez Yönetim Kurulu (MYK), Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında parti genel merkezinde toplandı. Parti Sözcüsü Faik Öztrak, toplantı sırasında basın toplantısı düzenledi. Öztrak, 30 Ağustos Zafer Bayramı günü cuma hutbesinde Mustafa Kemal Atatürk'ün adının geçmediğini söyleyerek, "Mısır Arap Cumhuriyeti'nin vefat eden eski cumhurbaşkanı için 81 ilde gıyabi cenaze namazı kıldıran Diyanet İşleri Başkanlığı, bu güzel ülkeyi emperyalist çizmelerinden kurtaran ve Cumhuriyeti kuran Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü Cuma Hutbesinde anmadı, anamadı" dedi.
Öztrak, 2019-2020 Adli Yıl Açılış töreninin Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi'nde düzenlenmesini eleştirerek, açılışın daha önce Yargıtay'da gerçekleştiğini hatırlattı. Öztrak, "AK Parti Genel Başkanının önünde ayağa kalkıp, cübbelerinin olmayan düğmelerini iliklemeye çalışıyorlar" diye konuştu.

"ZAM YAĞMURU VAR"

Türkiye ekonomisinin bu yılın 2'nci 3 ayında geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 1,5 daraldığını söyleyen Öztrak, şöyle konuştu:
"Yılın 6 ayındaki ekonomideki daralma geçen yıla göre yüzde 1,9 olmuş. 2018'de 789 milyar dolar olan milli gelir, bu yılın 2'nci 3 ayı itibarıyla 722 milyar dolara düşmüş. Yani tam 77 milyar dolar azalmış. 2008 yılında Dolar cinsinden milli gelirimiz 777 milyar dolardı. Yani bugün 11 yıl öncesinin gerisine gitmişiz. İlk 6 ayda milli gelirde erime 67 milyar dolar olmuş. Orta Vadeli Program'da bu yıl için belirlenen yüzde 2,3 büyüme hedefinin tutması için yılın geri kalanında büyümenin yüzde 6,1 olması gerekiyor ki bu da tabii mümkün değil. Son 1 ayda doğalgaza yüzde 15 artı 15 zam yapıldı. İki zammın toplamı yüzde 32 ediyor. Çaya da üst üste yüzde 15 zam yapıldı. Yakın zamanlarda ise şekere yüzde 16, elektriğe yüzde 15 zam yapıldı. Benzinin litresi yeniden 7 liraya dayandı. Yani fiyatı iktidar tarafından belirlenen ürünlerde tam bir zam yağmuru var."

"VAKIFLARA 357 MİLYON HARCANDIĞINI ÖĞRENMİŞ OLDUK"

Öztrak, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin bazı vakıfları ile olan protokollerini iptal ettiğini hatırlatarak, "Bugüne kadar İstanbul'un bütçesinden bu vakıflara 357 milyon 453 bin 972 lira harcandığını öğrenmiş olduk. Vakıflar bizim kültürümüzde çok önemli müesseselerdir. Hayırseverler servetlerini ve zamanlarını hayır işleri için vakfederse o vakıflara herkes saygı duyar. Ama vakıflar kurucularının şahsi servetlerini ve hayırseverlerin maaşlarını değil de kamunun kaynaklarını harcıyorlarsa bunun hesabı sorulur" diye konuştu. 

"HER ZAMAN HAZIRIZ"

Öztrak, bir gazetecinin erken seçim beklentilerine parti olarak nasıl baktıklarını sorması üzerine, "Biz baştan itibaren söylüyoruz. Milletten yetki istediler, 'ülkeyi uçuracağız, çok daha hızlı karar alacağız' dediler ve bugün içinde bulunduğumuz bu rejimi kurdular. Ondan sonra da bu işin başına geçtiler. Dolayısıyla söz verdiklerini yerine getirsinler. Biz erken seçim istemeyeceğiz; ama karşı taraf 'ben artık bu işi yürütemiyorum, ben bu işi bırakıyorum, erken seçime gidiyoruz' derse biz her zaman hazırız" yanıtını verdi.



Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (26)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Arzu çamur konya03 Eylül 2019 23:52

    Sen önce milletvekil olacak misin sen yerine oğlu yap yeniler gelsin artık değişim olsun

  • Cansu istanbul 03 Eylül 2019 11:05

    Evin reis senm mi öztürk yoksa kemal başkan eleman çok konuşuyor başkan secim istiyorsun önce ortaklarına sor pkk sor

  • Istanbul03 Eylül 2019 10:36

    Bu millet siz oy vermedi ders vermek için emekli kanun çıkarsa siz oy zor görürsün siz önce tatil yapın sonra gezin siz oy veren pişman önce ben istanbul başkan beli tatil tatil

  • BORSACI03 Eylül 2019 07:02

    ÜLKEYE VE MİLLETE İHANET ODAKLARI HALİNE GELMİŞ CHP VE ORTAGI HDP KAPATILMALI.

  • Fy03 Eylül 2019 02:38

    Erken secim falan yok siz rüyanızda gorursunuz cok bekleyin ist bulu ne yaptinizda turkiye kaldı

  • bilader03 Eylül 2019 01:02

    dere gecerken at degistirilmez ama birde ata bakmak lazim. durum karisik, secim soylemi yersiz gibi dursada tabela insana acaba dedirtiyor. adam gorevini yapmis.

  • Beren02 Eylül 2019 23:45

    Erken seçimi rüyanda üstün açıkken görür sün milletin seçime ihtiyacı yok istkrara güvenli Türkiyeye enfilasyonsuz ticarete ve vatanı satmayacak bir mualefete ihtiyacı var

  • Galip02 Eylül 2019 23:05

    Geziparkı hadisesi olurken faiz %7.5lerde idi kademe kademe bizi zehirleyip hükümet düşmanı yaptınız son tahlilde pkk nın destekçilerini sözcülerini bile şirinleştirip demokrasi fedaisi ilan ettiniz rahmetli Atamızın izideyiz diyorsunuz Asla değilsiniz Atatürk sizin gibi adamlara bu ülkede yaşama hakkı vermezdi Adı bile milletinin aynası olan Atamız pkk ya yaptığınız bu nezaketi size başka türlü iade ederdiHükümeti eleştiriyorsunuz bu doğal fakat içi boş yalanlar ve kışkırtmalarla yapıyorsunuz inşallah size alternatif gerçek bir Atatürkçü parti doğar ve oyumuzu alır

  • Ali02 Eylül 2019 22:19

    Erdoğanı düşürmek için vatandaşın ekmeği ile oynamaktan vatanı düşmana satmaktan pkk ya yalakalık yapmaktan vazgeçin oyumu size verecem

  • bilader03 Eylül 2019 01:00

    dostum iyi demissinde, bunu yaparsa kavgada armut toplamak gibi birsey olur. baksana rakip orantisiz ve kuralsiz vuruyor.

  • YUSUF MÜFTÜOĞLU02 Eylül 2019 22:12

    ben devletin partilere para yardım etmesine karşıyım .bunların ülkeyi hiç biri sevmiyorlar hepsi rant peşindeler.aynen abd deki gibi olsun.seçime gidenler masraflarını ceplerinden karşılasınlar.paramızla ülkenin içine ediyorlar.chp de onlarca milletvekili var yaşları 60 -70 arasında hepside .partisini iktidara getirmedikleri halde utanmadan hala her seçimde milletvekili oluyorlar.

  • B.Ç.02 Eylül 2019 21:52

    Bunların kadar ülkesine zarar veren dünyanın hiçbir yerinde yoktur.

  • gerçek.02 Eylül 2019 19:02

    devlet partilere yardımı kessin m.v maaşı vermsn bakalım kaçınız orda durusunuz. oldu hersene seçim yapalım ulan çalışın biraz bak elinde bir sürü belediye var yapsana işini hergün konuşmak zorundamısın. millet sizden bıkmış yok bir yiğit inan hepiniz asılsanız üzülmezler.

  • HALİL TÜRK02 Eylül 2019 18:54

    sizlere göre hava hoş.verin masraflarını her gün seçim yapalım.bize projelerini söyle ancak lak lak.ülke batta umurunuzdamı.ülkemiz zor bir süreçten geçiyor dışdan düşmanlarımız içten de sizler yıkmaya çalışıyorsunuz.

  • lale02 Eylül 2019 18:46

    1 sene daha sabredin, ekonomi göçüyor

  • AhmetK02 Eylül 2019 20:43

    Taaam Lale, memleketı coksun diye dua eden bir tip

  • Ali02 Eylül 2019 19:49

    Ah Lale Ah,

  • Ali sert02 Eylül 2019 18:39

    Öztrak bir sus be ne seçim demekten başka ağzın laf yapmıyor Derviş zamanında bu ülkenin başına bela etti senin çapın ne konuşuyorsun insanlar seçimden bıkmış hala seçim diyor

  • vatanın02 Eylül 2019 18:22

    vatanın bağımsızlığını sigortası görüyorum artık bunları. Tüm düşüncelerim benzin zamları ile değişti. Artık oy verirken cebime bakacağım. Vakıflara tirilyonlar gitmiş. biz 3 kuruş zam ve eyt için hakkımızı alın terimiz isteyince görmezden geliniyoruz. hakkım olanı versin isterse hdp olsun oy veririm artık.

  • vatandaş02 Eylül 2019 18:18

    yahu daha 2 gün önce chp belediye İBB zam üzerine zam yamadı mı. Acıklaması ise yapılan zam değil, zaman farkı yuh yani

  • Vanlı dayı02 Eylül 2019 18:14

    Bu parti kadar yüzsüz yok. Belediyeleriniz ortada yuh yani. Dünyada ekonomik savaş var siz de içeriden bu millete savaş açıyorsunuz hdpkk ile işbirliği yapan zavallılar. Siz gidin salatalık , eşek ,at heykeli yapın. Bu ülkeye en büyük katkınız bu. Size oy verenler biz biliyoruz ki İslam zarar görsün devlet batı uşağı oluşunda gerisi boş. Siz Atatürk yobazisiniz. Biz törende Fatiha okuduğumuzda kendinizi parcaliyorsunuzz. Biz Atatürk e değil sizin pis zihniyrtiniz sonucunda törende olunmayan Fatiha camide neden okunsun.

  • AAA02 Eylül 2019 18:07

    Erken secim bu gidişle olacak gibi duruyor.

  • bahaneci02 Eylül 2019 17:41

    yenilen guresci yenilmeye doymadigi icin surekli tekrar guresmek ister,amac ulkeye hizmet deyil ki ,.......

  • mıysız02 Eylül 2019 19:05

    tencere her pehlivanı yeniyor

  • Ali 02 Eylül 2019 17:39

    CHP li belediyelerin yaptığı zamlardan neden bahsetmiyorsunuz? Seçimi kazanmak için verilen popülist demeçler icra edilmeye başlayınca farklı yerlere zam gelmeye başladı.

  • hahaha02 Eylül 2019 18:20

    benzine ve doğalgaza ve elektik e yapılan zamlar mı? belediyeler çok oldu ahahaha.