E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemCHP, PM toplantısında 209 belediye başkan adayı daha açıklandı---

CHP, PM toplantısında 209 belediye başkan adayı daha açıklandı

CHP, PM toplantısında 209 belediye başkan adayı daha açıklandı
27 Ocak 2024 - 02:46 borsagundem.com

CHP, Genel Başkan Özgür Özel başkanlığında toplanan Parti Meclisi sonrası, yerel seçimlerde yarışacak 8'i büyükşehir, 13'ü il olmak üzere 209 seçim bölgesinde daha adaylarını belirledi

CHP'in, 31 Mart 2024 Mahalli İdareler Genel Seçimleri için 8 büyükşehir belediye başkan adayı daha belli oldu.

CHP'nin Parti Meclisi (PM) Genel Başkan Özgür Özel başkanlığında toplantı. Yaklaşık 4,5 saat süren toplantıda, partinin 8'i büyükşehir, 13'ü il olmak üzere 209 seçim bölgesinde daha adayları belirlendi.

Toplantının ardından yapılan yazılı açıklamaya göre, CHP, Antalya Büyükşehir Belediyesinde Muhittin Böcek'i, Denizli Büyükşehir Belediyesinde Bülent Nuri Çavuşoğlu'nu, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesinde Cafer Pekdemir'i, Erzurum Büyükşehir Belediyesinde Atlıhan Atila'yı, Muğla Büyükşehir Belediyesinde Ahmet Aras'ı, Sakarya Büyükşehir Belediyesinde Azize Çeroğlu'nu, Trabzon Büyükşehir Belediyesinde Hasan Süha Saral'ı ve Van Büyükşehir Belediyesinde Şükrü Şahar'ı aday gösterdi.

13 İL BELEDİYE BAŞKAN ADAYI BELLİ OLDU

Parti, Ağrı'da Erkan Bulut'u, Batman'da Hasan Sünük'ü, Burdur'da Ali Orkun Ercengiz'i, Çorum'da Hasan Levent Çöphüseyinoğlu'nu, Düzce'de Sedat Çelikel'i, Hakkari'de Cüneyt Özbek'i, Isparta'da Atakan Yazgan'ı, Karabük'te Bayram Karadağ'ı, Kastamonu'da Hasan Baltacı'yı, Kırıkkale'de Ahmet Önal'ı, Rize'de Necati Topaloğlu'nu, Sivas'ta Tacettin Kepenek'i ve Tokat'ta Murat Yazıcı'yı aday yaptı.

ESKİ GENEL BAŞKAN YARDIMCISI ATAŞEHİR'DEN ADAY OLDU

CHP'nin İstanbul'un Ataşehir ilçesindeki adayı eski Genel Başkan Yardımcısı Onursal Adıgüzel oldu. Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi, bugün partisinden istifa etmişti.

İstanbul'un Şişli ilçesinde Resul Emrah Şahan, Arnavutköy'de Tekin Aras, Bağcılar'da Cem Kılıç, Bahçelievler'de Emine Gülizar Emecen, Beşiktaş'ta Rıza Akpolat, Beylikdüzü'nde Mehmet Murat Çalık, Büyükçekmece'de Hasan Akgün, Esenler'de Hasan Dalkıran, Kartal'da Gökhan Yüksel, Küçükçekmece'de Kemal Çebi, Maltepe'de Esin Köymen, Sultanbeyli'de Ayhan Koç, Sultangazi'de Ferhat Epözdemir aday oldu.

Ankara'da da Ayaş'ta İzzet Demircioğlu, Bala'da İsa Kaplan, Beypazarı'nda Özer Kasap, Evren'de Arif Güçlü, Gölbaşı'nda Yakup Odabaşı, Haymana'da Levent Koç, Kalecik'te Satılmış Karakoç, Kızılcahamam'da Coşkun Ünal, Mamak'ta Veli Gündüz Şahin, Nallıhan'da Ertunç Güngör ve Polatlı'da Mürsel Yıldızkaya aday olarak gösterildi.

ANKARA'NIN ÇANKAYI ADAYI HENÜZ BELLİ OLMADI

Ayrıca, Diyarbakır'ın Bismil ilçesinde Abdurrahim Sönmez, Çınar ilçesinde Halit Kaya ve Lice ilçesinde Sıddık Bayram, Muğla Milas'ta Fevzi Topuz, Datça'da Aytaç Kurt, Adana'nın Kozan ilçesinde de Sudiye Gizem Aksoylu aday oldu.

Hatay'ın Dörtyol ilçesinde Bahadır Amaç, Payas ilçesinde Cabbar Aslan, Yayladağı ilçesinde de Mehmet Kalabaş aday gösterildi. Kocaeli'nin İzmit ilçesinde Fatma Kaplan Hürriyet, yeniden aday oldu.

CHP'nin İzmir Büyükşehir Belediye başkan adayı ve ilçe belediye başkan adaylarının daha sonra yapılacak PM toplantısında belirlenmesi bekleniyor. Bir sonraki PM toplantısının 29 Ocak'ta yapılacağı bildirildi.

CHP, daha önce 622 seçim çevresindeki adaylarını açıklamıştı.

Battal İlgezdi, CHP'den istifa etti

 

CHP, yerel seçimlerde yarışacak 242 belediye başkan adayını açıkladı

 

İYİ Parti'den CHP ve DEM Parti'ye tepki

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (11)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • vatandaş29 Ocak 2024 08:10

    Bu ekonomi ile akpnin artık başarılı olması çok zor dün aldığımızı bugün aynı fiyata alamıyoruz hele emekliler ne yapsın kiradaysan işin çok daha zor

  • Rakıcı28 Ocak 2024 19:10

    Tunç Soyer'in aday gösterilme ihtimali bile ak trollerin ödünü patlatıyor. Pudra şekerciler o kadar korkmayın yahu, bakarsınız CHP yönetimi Tunç Başkanı tekrar aday göstermez, sizde amacınıza ulaşırsınız. Hatta İstanbul bile yenide AKP'nin olabilir :) 

  • sözün özü28 Ocak 2024 15:59

     Dünyada CHP gibi parti zor bulunur..........Asli görevi muhalefette olmaktır,,,,,,, Geliyor gelmekte olan ama bir türlü gelemeyenlerin  partisi CEHAPE............... Ak partinin garanti sigortasıdır CEHAPE.....

  • Sarı28 Ocak 2024 15:39

    Dem li chp nin elini tutup çişe götürün

  • HASAN HÜSEYİN KARTAL27 Ocak 2024 17:09

    cumhur ittifakı seçimlere başladı bizim kiler hala DEM de çay partıleri, terörist başı abdullah öcalan hapisten çıkartma, özert şehirler ve bölgeler üzerinde anlaşma rendevuları olduğunu basından öğreniyoruz.istanbul ankara izmir bu sefer kayıp edeceğiz.chp  siyasete atılan ölene kadar başarılı olsada olmasada kalır ise ceplerini düşünürler ise olacağı bu.

  • İzmirli27 Ocak 2024 13:51

    CHP yönetiminin İzmir Büyük Şehir için trol yorum ve anketlerin etkisinde kalıp, yada çok anlamsız bir hesaplaşma nedeniyle yanlış aday göstermesi durumunda, CHP yerel seçimlerde çok büyük hüsrana uğrayacaktır. İzmir seçmenini Atasına ve Cumhuriyete bağlıdır, demokrasi ve özgürlük vaz geçilmezidir!

  • baran28 Ocak 2024 19:46

    Chp ye karşıyım,  Bu yaşta bu zeka nihayet anlamışsın.  

  • NUSRET ALİBEYSOY28 Ocak 2024 16:45

    Sözde ATATÜRK çü fakat özde hdp nin peşinden ayrılmayan çakma insanlar.

  • HASAN HÜSEYİN KARTAL28 Ocak 2024 16:44

    Belli oluyor sırtını teröristlere dayadıklarını söyleyen DEM HDP ile ittifak yaparak mı bu iş olacak söylermisin.

  • İzmirli28 Ocak 2024 14:00

    Çakma milliyetçi baran efendi, Tunç Soyer'in aday gösterilmesine karşısın galiba? 

  • baran28 Ocak 2024 06:40

    Üstü Kemalist ortası rüşvetçi altı pkk lı bir sürü soytarı.  Bi def olun gidin artık.