E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaŞirket HaberleriChobani Türkiye'ye mi geliyor?---

Chobani Türkiye'ye mi geliyor?

Chobani Türkiye'ye mi geliyor?
17 Eylül 2013 - 07:54 borsagundem.com

ABD'de bir anda yıldızı parlayan Chobani Yoğurt, Türkiye'ye de göz kırpıyor

Amerika’daki Türk yoğurt devi Chobani, Türkiye’de yatırım yapmak için yer bakıyor. Chobani, AB ülkelerine Türkiye’den süt ve süt ürünü ihraç etmek istiyor.
Vatan'ınm haberine göre, Amerika’daki yoğurt devi Chobani, Türkiye’de hayvancılık yapmak ve fabrika kurmak için yer bakıyor. VATAN’a konuşan Chobani’nin Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Ulukaya’nın abisi Muzaffer Ulukaya, “Türkiye’de aile olarak hayvan sağlığı, lojistik ve ihracat açısından dengeyi sağlayabileceğimiz bir yer arıyoruz. Özellikle pazara yakın olacak bu yerden AB ülkelerine süt, yoğurt ve peynir satmayı planlıyoruz” dedi.
Aşiretin 200 bin hayvanı
Büyük bir potansiyele sahip olduklarını belirten Muzaffer Ulukaya, “Ulukaya Ailesi’nin mensup olduğu 100 bin kişilik Şavak Aşireti’nin Tunceli, Erzincan, Erzurum, Elazığ, Adıyaman ve Mersin’de yaklaşık 200 bin küçükbaş hayvanı bulunuyor. Chobani hayvancılıktan vazgeçmeyen aşiretimiz için motivasyon kaynağı oldu. Gelenekseli kaybetmeden dünya çapında süt ve peynir üretmek istiyoruz” dedi.
Ulukaya Ailesi’nin Türkiye’deki işleriyle ilgili bilgi veren Muzaffer Ulukaya, şunları söyledi: “Aile olarak Van’da organik tarım yapan Altındere Tarım İşletmesi çiftliğimiz var. Bizde ayrı gayrı yok aile şirketiyiz. TİGEM’den 39 yıllığına aldığımız 62 bin dönümlük entegre et tesisinde İvesi ırkı koyun ve Jersey ırkı sığır yetiştiriyoruz. Daha önce Ceylanpınar TİGEM’i işletmiştik. Burada yetiştirdiğimiz tonlarca peyniri Şafak markasıyla Avrupa’ya sattık. Kriz döneminde yaklaşık 15 milyon euroluk ihracat gerçekleştirmiştik. Şimdi Ceylanpınar TİGEM’i tekrar almak istiyoruz.”
TÜRKİYE’DE YARDIM VAKFI KURDU
Chobani Amerika’da kurduğu Çoban Armağanı Vakfı’nı da İstanbul’a taşıyor. Chobani’nin kârının yüzde 10’unu alan vakıf, geçtiğimiz yıl kurban bayramında Somali’ye 1 milyon dolarlık bir bağışta bulunmuştu. Hamdi Ulukaya, ABD’deki Umut Köprüleri Projesi ile Türkiye’de Erzurum, Artvin, Samsun, Rize’de birer, Giresun’da da iki okulda annesi Emine Ulukaya adına modern kütüphane açtı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)