E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaYaşam-MagazinChobani ABD'lileri kızdırdı---

Chobani ABD'lileri kızdırdı

Chobani ABD'lileri kızdırdı
06 Ocak 2014 - 07:15 borsagundem.com

ABD'de yoğurt kralı olan Hamdi Ulukaya, ambalajların boyutunu küçültüp fiyatları aynı tutunca ABD'liler tepki gösterdi

ABD’nin ‘yoğurt kralı’ olarak tanınan Hamdi Ulukaya, Chobani marka yoğurtlarının bazı ürünlerini küçültüp fiyatları da değiştirmeyince ABD’de sosyal medyada adeta bir isyan dalgası başladı.
ABD’li CNBC haber sitesi, “Chobani yoğurtları 177 mililitreden 156 mililitreye düştü. Bir ürünü küçültünce müşteri fark eder. Bu hamleden sonra çok sayıda yoğurtsever Facebook ve Twitter’da kaselerdeki yüzde 12’lik küçülmeden şikâyet ediyor” diye yazdı.
Chobani’nin marka müdürü Peter McGuiness, rakiplerinin çoğunun 156 mililitrelik ürünlere sahip olduğuna işaret ederek, “Hem kendimizle, hem de sektörle daha tutarlı olmak istedik” dedi. Chobani ürünleri daha büyük olduğu için kalori ve şekerin benzerlerinden yüksek gözükmesinin de yeni uygulamanın nedenleri arasında olduğu belirtiliyor.
Yoğurtları küçültmelerine rağmen fiyatının neden aynı kaldığını sorulması üzerine Peter McGuinness, “Fiyatlarımız rekabetçi. En pahalı yoğurt biz değiliz” açıklamasını yaptı.  

'Amerikan rüyası’nı gördü

Aslen Erzincanlı olan Hamdi Ulukaya, 2005 yılında kredi kullanarak küçük bir yoğurt fabrikası aldı. Chobani markasını oluşturan Ulukaya şu anda ABD’nin en büyük yoğurt üreticisi.
Chobani ABD’de yoğurtta pazarının lideri. Markayı Amerikalıların üçte birine yakını tanıyor. Bilinirliğini artırmayı hedefleyen Chobani 2 Şubat’ta Amerikan futbol ligi finali Super Bowl sırasında televizyonda uzun bir reklam yayınlayacak. Super Bowl sırasında 30 saniyelik bir reklamın bedeli 4 milyon doları buluyor. 1972 yılında Erzincan’ın bir köyünde doğan ve 1994 yılında ABD’ye dil öğrenmeye giden Ulukaya, Amerikan rüyasının bir simgesi oldu. Chobani yoğurtları ile yaklaşık 1 milyar dolar ciroya ulaşan Ulukaya, geçen yıl dünyada yılın girişimcisi de seçildi.
Idaho’da dünyadaki en büyük yoğurt fabrikasında üretim yapan Hamdi Ulukaya’nın Van Erciş’te Jersey ırkı sağmal inek yetiştiren bir tarım işletmesi de var.

‘Dikkate değer yeni milyarder’

ABD’li ekonomi dergisi Forbes Hamdi Ulukaya’yı ‘2013 Milyarderleri: Dikkate Değer Yeniler’ listesine kattı. Forbes’un listesine göre Ulukaya 1.1 milyar dolarlık servetiyle geçen yıl milyarderler kulübüne adım attı.
Chobani’nin merkezinin New York’ta olduğunu belirten Forbes “2007’de ilk üretimini gerçekleştiren firmanın yıllık satışları 1 milyar doları buldu” diye yazdı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)