E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemCepheden kaçan Ermeni askerleri teslim oluyor---

Cepheden kaçan Ermeni askerleri teslim oluyor

Cepheden kaçan Ermeni askerleri teslim oluyor
03 Ekim 2020 - 15:15 borsagundem.com

Azerbaycan ordusu Dağlık Karabağ'da ilerlemeye devam ederken, beyaz bayrakla teslim olan Ermeni askerleri esir alındı.

Azerbaycan-Ermenistan hattında Dağlık Karabağ üzerinden 27 Eylül’de başlayan gerilim sürüyor. Dünyanın gözünün çevrildiği bölgede sıcak gelişmeler yaşanmaya devam ediyor.

Ermeni ordusunun sivil yerleşim noktalarına ateş açması üzerine karşı atağa geçen Azerbaycan ordusu ilerleyişini sürdürüyor. Dağlık Karabağ bölgesini, kuzey ve güneyden kuşatan Azerbaycan ordusu, bir grup Ermeni askeri esir aldı.

Azerbaycan Savunma Bakanlığı, beyaz barakla teslim olan Ermeni askerlerinin görüntülerini servis etti.

Bakanlık, Ağdam şehrine bağlı Güzelanlı, Alibeyli ve Ayağ Garvand köylerinin topçu ateşi altında olduğunu ancak Ermenistan ordusuna karşı tüm önlemlerin alındığını ifade etti.

ERMENİSTAN ORDUSUNA AİT ÇOK SAYIDA TEÇHİZAT İMHA EDİLDİ

Bakanlık açıklamasında yeni üsler kurularak Ermenistan ordusuna ait çok sayıda askeri teçhizatın imha edildiğini duyurdu. Bakanlık, 27 Eylül´den 2 Ekim´e kadar imha edilmiş askeri teçhizat listesinde, 230 tank ve diğer zırhlı araçları, 250 topçu parçası, roketatar, havan, 38 hava savunma cihazı, 10 komuta-kontrol ve komuta gözlem noktası, 7 mühimmat deposu, 130’dan fazla araç ve bir adet S-300 uçaksavar füzesi sisteminin yer aldığını belirtti.

PAŞİNYAN’DAN TÜRKİYE ÇIKIŞI

Öte yandan Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan, Fransız basınına Türkiye’yle ilgili skandal açıklamalarda bulunmuştu.

Le Figaro gazetesine konuşan Paşinyan, “Durum 2016 yılında yaşanan çatışmalardan çok daha ciddi. Bunu 1915'teki 1.5 milyondan fazla Ermeni'nin katledildiği durumla kıyaslamak uygun olabilir. Geçmişi inkâr eden Türkiye devleti, bir kez daha soykırım yolundan ilerliyor” demişti.

Sözde soykırım yalanına yeniden başvuran Paşinyan, Türkiye'nin Dağlık Karabağ'a paralı asker gönderdiği yönündeki iddialarına ise herhangi bir kanıt sunmamıştı.

Azerbaycan ile Ermenistan arasındaki gerilimin esas sebebi ise Dağlık Karabağ… Sovyetler Birliği'nin dağılmasıyla birlikte Karabağ, Ermenistan ve Azerbaycan arasında bir gerilim bölgesi haline geldi. Karabağ Ermenileri, Karabağ'ın Sovyet Azerbaycan'dan Sovyet Ermenistan'a geçmesi gerektiğini talep etmesiyle tırmanan gerilim 20 yılı aşkın bir süredir devam ediyor.

Taraflar arasındaki ateşkese rağmen Azerbaycan ve bölgeyi işgal eden Ermenistan sınırında sık sık çatışma yaşanıyor. Gerilim bölgedeki doğalgaz ve petrol boru hattı koridoru dolayısıyla uluslararası kamuoyu tarafından da yakından takip ediliyor.

Aliyev: 30 yıl daha bekleyecek vaktimiz yok

Macaristan: Azerbaycan'ı destekliyoruz

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (12)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Süleyman04 Ekim 2020 00:38

    Öz gardaşlarımız can Azerbeycan muzaffer olasın Allah yardımcınız olsun

  • Mehmet03 Ekim 2020 23:26

    Adam Kafayı kırmış. . Türk ordusu katliam yapıyor diye... normal bi adamın ifadesi değil bu. Ermeniler askercilik oynamaya mi gelmiş. . Töbe tobe. . Ama şurası bi gerçektir ki Azeri ordusu çok yüksek motivasyonu teknolojisi ve yetenegiyle yigitligiyle orantısız güç uyguluyor gibi görüntü veriyor. Türk ordusyla savasiyorsaniz kendinizi sevmiyorsunuz demektir. Orantısız guc kullaniyor ahh şu Türkler. . Demeye de hazırlıklı olun. .

  • Namık03 Ekim 2020 21:05

    Eşşeğin birine sen ermenisin demişler açlık grevine başlamış

  • FİNANSŞÖR03 Ekim 2020 20:53

    içimizdeki ermenilere destek olan malum kişilere kapak olsun.

  • mehmet kr-krt03 Ekim 2020 19:26

    Olay belli Libya Suriye Gaz aramaları devam ederken Ermeniye yunana noluyo sebepsiz yere zıplıyorlar. Masaya oturduğumuzda hep senin istediğin olmaz tamam gaz çıkar ama nahçıvana elleme suriyeden çık filan diyecekler.

  • ZEYREK ZEMHERİ03 Ekim 2020 18:18

    Vatanımızı bölmek isteyen ve bunlar ile işbirliği yapanlara bunlar ibretlik olsun.Türkler çok acılar çeker fakat faturayı eninde sonunda keser.

  • Soner03 Ekim 2020 17:32

    Vur yiğidim vur memetim içimizdeki ermenilerin sesi çıkmıyor. Hocalıyi unutma 1914 1915 yıllarında ordu cephedeyken kahpe ermeni çetelerinin anadoluda kozan da hacinde saimbeylide yaptığı katliamları unutma vur memetim vur

  • ...03 Ekim 2020 17:25

    beyaz bayrak dediğiniz ya don  yada atlettir

  • ALİ HAYDAR TANRIKULU03 Ekim 2020 17:02

    Benim anlamadığım bu müslüman iran dediğimiz iran a ne girip ne çıkıyor.azerbeycan a yardım edeceğine kafir ermenistan silah yardımı yapıyor.bu pkk da yıllarca biter idi fakat iran ın terörist bir devlet olduğu bir kez daha ortaya çıkmıştır.Türkiye iran ve rusya dan doğalgaz alımıı yapar iken bunlara alternatif durumlar oluşturmalıdır.

  • Nedim03 Ekim 2020 15:51

    İçimizdeki  Ermeniler kahrolmuştur şimdi!  Özellikle  birinin gıkı çıkmıyor!  

  • Hakan sarı 03 Ekim 2020 15:44

    Bunların birde içimizde olan fistan giyen arkadaşları vardı:) hepsinin sonu aynı oldu TÜRKlerle savaşacaksan 2 kere düşüneceksin yoksa adamı böyle mokoko yaparız

  • Mehmet03 Ekim 2020 23:19

    Napolyon un meşhur bir sözü vardır : Türkleri oldurebilirsiniz ama yenemezsiniz