E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemAliyev: 30 yıl daha bekleyecek vaktimiz yok---

Aliyev: 30 yıl daha bekleyecek vaktimiz yok

Aliyev: 30 yıl daha bekleyecek vaktimiz yok
03 Ekim 2020 - 14:25 borsagundem.com

Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev, "Biz, 'durun, çalışacağız, müzakere yürüteceğiz, yardım edeceğiz" gibi beyanları dinleyecek durumda değiliz. Bunları defalarca duyduk. 30 yıl daha bekleyecek vaktimiz yok. Sorun şimdi çözülmelidir." dedi

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, El Cezire kanalına, Azerbaycan ordusunun topraklarını işgalden kurtarmak için başlattığı operasyonu değerlendirdi.

Dağlık Karabağ sorununun çözülmemesinin başlıca nedeninin Ermenistan'ın barıştan yana olmaması olduğuna işaret eden Aliyev, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi (BMGK)'nin işgale kayıtsız şartsız son verilmesi gerektiği yönündeki 4 kararının Erivan yönetimince hiçe sayıldığını hatırlattı.

Aliyev, çözüm sürecini yürüten AGİT Minsk Grubunun 28 yıldır hiçbir sonuç elde edemediğini ifade ederek "Biz, 'durun, çalışacağız, müzakere yürüteceğiz, yardım edeceğiz" gibi beyanları dinleyecek durumda değiliz. Bunları defalarca duyduk. 30 yıl daha bekleyecek vaktimiz yok. Sorun şimdi çözülmelidir." diye konuştu.

Macaristan: Azerbaycan'ı destekliyoruz

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (8)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • HÜLYA KOBALT04 Ekim 2020 14:03

    Tamam haklısınızda bir aya kalmadan karabağ almaz isenez hem ekonomik yönden hemde siyasi yönden zor durumda kalırsınız.

  • Şehzade04 Ekim 2020 02:41

    Durma hacı baba hakkın olanı al sınır yap. Ermenistan'a acıma. Gücünü göster. Sen takma uluslararası hikayeleri, idealine, amacına devam et.

  • akbaba 03 Ekim 2020 19:55

    sayın başkan  devammmm  et toprkalrını   sonuna  kadar al

  • ALİ HAYDAR TANRIKULU03 Ekim 2020 15:18

    Türkiye ne kadar çok güçlenir ise hem azerbeycan hemde islam dünya sı büyük kazançlar elde eder.

  • Rasim03 Ekim 2020 15:04

    Iyi konuşmuş Azerbaycan baskani Aliyev. 30 yilda çözemeyen AGIT, şimdi mi cozmek aklina gelmiş. Bu Avrupalilar sözüne guven olmuyor. Bize de aynisini yapiyor. Çoğu Avrupa ulkesinden sanayi ve ekonomik olarak iyi durumdayiz ama yillarda Avrupa Birligine alicaz deyip başka beklettiği ülke yoktur. Zaten bizde bu yönde de pek niyet kalmadı. Yunanistan ile bizim aramizdaki deniz sorununda da aynisini yapiyor Avrupa. Yunanistan a gelince destekliyoz diyo. Bize gelince yapici ol yoksa yaptirim var diyor. Hiç adil değil Avrupa devletleri. Koskoca Türkiye yi hiçe sayiyor gibi sanki

  • Erol g.03 Ekim 2020 14:42

    İSGAL EDİLMİS YERLERİN TAMAMI KURTARILINCAYA KADAR HAREKAT ARALIKSIZ DEVAM ETMELİDİR

  • Bika03 Ekim 2020 14:41

    Sorunlar çözülmez, gücün varsa tankla tüfekle iddia ettiğin yeri alırsın daha sonra görüşmelere devam edersin.

  • vatandaş03 Ekim 2020 14:36

    hakli söze denecek laf yok ..toprak candır . .