E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemÇelik: Uluslararası toplum Ermenistan'ı kınamalıdır---

Çelik: Uluslararası toplum Ermenistan'ı kınamalıdır

Çelik: Uluslararası toplum Ermenistan'ı kınamalıdır
29 Eylül 2020 - 18:18 borsagundem.com

MYK toplantısı sonrası AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik "Ermenistan'ın Azerbaycan'a saldırısını şiddetli bir şekilde kınıyoruz. Uluslararası toplum Ermenistan'ı kınamalıdır" diye konuştu

MYK toplantısı sonrası AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik açıklamalarda bulundu.

Ömer Çelik'in açıklamalarından satır başları şu şekilde:

Emine Erdoğan hanımefendinin öncülüğünde gerçekleştirilen Sıfır Atık Projesinin ne kadar önemli olduğu görülüyor. Başka ülkerlerde olmayan öncülüklerimiz var. Bu konudaki hassasiyetimizi gösteren birçok projemiz var.

Kuveyt Emiri'ne Allah'tan rahmet diliyoruz. Dost ve kardeş Kuveyt halkına baş sağlığı diliyoruz. 

Ermenistan'ın Azerbaycan'a haksız hukuksuz saldırısı sonucu şehitlerimiz var. Kardeş Azerbaycan'a yanlarında olduğumuzu bir kez daha iletiyoruz.

DİYARBAKIR'DAKİ EVLAT NÖBETİ

Ben her zaman bu kürsünden Diyarbakır annelerin nöbetine selamlarımı gönderiyorum. Bu bir vicdan haykırışıdır. Her konuda konuşanların bu konuya hiç değinmemesi vicdani açıdan kabul edilebilir bir şey değildir.  Bütün muhalefet partilerin sessizliklerine son vermeye davet ediyoruz.

AZERBAYCAN - ERMENİSTAN ÇATIŞMASI

Ermenistan'ın Azerbaycan'a saldırısını şiddetli bir şekilde kınıyoruz. Bugün burada Azerbaycan ve Türkiye bayrakları yan yana olarak çıktık. Azerbaycan ve Türkiye aynı kadere, aynı geleceğe, aynı değerlere sahip iki ülke. Türkiye sonuna kadar Azerbaycan'ın yanındadır. Türkiye, Azerbaycanlı kardeşlerimiz nasıl istiyorsa, ne şekilde istiyorsa her zaman yanlarında olmaya davam edecektir. Ermenistan soykırımvari saldırıda bulundu. Ermenistan Kafkaslarda barışı bozan taraf olduğunu bir kez daha göstermiştir. Türkiye Azeri kardeşlerinin yanında olmaya, toprak bütünlüklerini korumak için yanlarında olacaktır. Ermenistan'ın barbar saldırganlığı son bulmalıdır. Herkesi Ermenistan'ın saldırganlığına karşı Azerbaycan'ın yanında olmaya davet ediyoruz. Ermenistan işgal ettiği toprakları terk etmelidir.  Ermenistan'ın sivil yerleşim yerlerine saldırısı uluslararası hukukun açık ihlalidir. Uluslararası toplum Ermenistan'ı kınamalıdır. Azerbaycan, topraklarını müdafaa hakkına sahiptir. Karabağ bölgesi Azerbaycan toprağıdır. Ermenistan orada işgalcidir.

Meclis'te Azerbaycan için bildiriye atılan imza son derece kıymetlidir. Tutuyorlar diyorlar ki Azerbaycan'a Suriye'deki cihatçılar gönderildi. Böyle bir propagandaya sessiz mi kalalım? Türk siyaseti açısından üzüntü verici bir durum. 

DOĞU AKDENİZ'DEKİ GELİŞMELER

ABD'nin dengeli politikasına yeniden dönmesi gerektiğini düşünüyoruz. Pompeo, bir aydan az bir süre içerisinde iki kere Yunanistan'ı ziyaret etmiş oldu. ABD'nin tarafsızlığına gölge düşürüyor. Tek taraflı olarak Rum tarafının ziyaret edilmesi, çözümsüzlüğü teşvik etmektir. Tercihimiz sorunları masada çözmektir. ABD'nin sadece Rum tarafını ziyaret etmesi ya da bir ay içinde iki kere Yunanistan'a giderek tek yönlü destek açıklamaları bölge barışına hizmet etmez.

TEKNOFEST

Türkiye'nin yüksek katma değerli yüksek teknolojilerini bir bir hayata geçmesini sağlıyoruz. TEKNOFEST bu bakımdan çok önemli. Gençlerin dene yap şeklindeki süreçlerle projelerini hayata geçirmeleri çok önemli.

UYGUR TÜRKLERİNİN DURUMU

Çin'in politikalarını yakından takip ediyoruz. Türkiye olarak Uygur Türkleri ile çok güçlü bağlara sahibiz.  Çin'de eşit vatandaş olarak yaşayabilmeliler. Çin tarafı ile açık bir dil ile şeffaflıkla çalışma ve diyaloglarımız sürecek.

KOBANİ OLAYLARI SORUŞTURMASI

O günlerce açık bir isyan çağrısı yapılmıştı. Devlet kurumlarının yıkılması ve zarara uğratılması gibi birçok konu var. Bunların üzerine gidilmesin mi? Soruşturulmasın mı? Hangi dosyanın içinde kim var buna karar veren biz değiliz. Yargısal süreç hukuka uygun şekilde sürüyor. Bunun tabi ki bir karşılığı olacak.  O suçu kimler işledi, buna yargı karar verecek. Birileri PKK'yı savunuyorsa, hukuku demokrasiyi yok etmek gibi bir hakkı olamaz. Kimler teröre destek vermiş buna bakılsın, ondan sonra konuşalım.

SORU - CEVAP

(Ermenistan - Azerbaycan çatışması) İlk defa kendi bayrağımızın yanında Azerbaycan bayrağı ile  basın toplantısı yapıyoruz. Zaten askeri iş birliğimiz var. Diğer iş birliklerimiz var. Azerbaycan'ın toprak bütünlüğünü kendi toprak  bütünlüğümüz gibi savunuyoruz

(Pompeo'nun D. Akdeniz açıklaması) Akdeniz'deki barışı önemsiyoruz. Pompeo tarafsızlığını kaybetmiş durumda. Sorunun çözümüne pozitif bir katkı sağlamıyor.

(Ermenistan - Azerbaycan çatışması) Ermenistan'ın iddiası tamamen yalandır. Türkiye Ermeni uçağını vurmadı. Bu konu yalandır. Ne de Türkiye'nin oraya cihatçı gönderdiği iddiası doğru. Ermenistan tarafı panik içerisinde. Saflarında savaşan paralı askerler olduğu ve PKK unsurlarıyla yakın bağlantıları olduğu ortaya çıkıyor. Ermenistan başbakanı bunu örtbas etmek için Türkiye'nin oraya cihatçı gruplar gönderdiğini söylüyor. Halbuki oraya yabancı unsurları getiren Ermenistan'dır.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (6)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • ..30 Eylül 2020 09:25

    Ergenekon ve balyozu kınadılarda ne oldu ?  Bizim yaptımısı alkışlayın doğru, karşısında olursanız yanlış.. Ne zaman uluslararası toplumun eleltrilerini üzerine aldında, işine gelenleri kınamasını istiyorsun ? Garip tavırlar.

  • Kabul edilemez30 Eylül 2020 08:24

    Yahu bilmem kaç senedir kınıyoruz çıkıp ikide birde kınıyoruz kabul edilemez falan filan hemde her kademeden yapılıyor bu açıklama,ne zaman bir şey olsa sıra ile çıkıyoruz esefle kınıyoruz,şiddetle red ediyoruz,kabul edilemez buluyoruz,eeeeee sonuç ? Sıfır otur.

  • Okie Dokie29 Eylül 2020 21:12

    Kınamıyorum. Ben filistinlileri kınıyorum.

  • Çetin Şenyurt 29 Eylül 2020 18:40

    Bende kınıyorum

  • APKTURK29 Eylül 2020 18:38

    Avrupa Devletleri, Osmanlı Devleti'nin gelişmesini engellemek üzere uyguladıkları Şark Meselesi Politikası'nda, önce Balkanlardaki gayr-ı müslimleri ve sonra da Anadolu'daki Ermenileri kışkırtıp kendi milli menfaatleri yönünde kullandılar. Rusya ve İngiltere'nin destek ve kışkırtmaları ile Ermeniler, ihtilalci dernekler ve çeteler kurdular. Milliyetçi, dini, ekonomik ve stratejik faktörler nedeniyle Ermeni Sorunu ve Olayları başladı. II . Meşrutiyet Dönemi başlayınca dış güçler, Ermeni çeteleri yanında Müslümanlardan dinci kişi ve kurumları da Osmanlı yönetimine karşı kışkırtarak kendilerine yakın bir zümrenin iktidara gelmesi ve Osmanlı Devleti'nin yıkılması yönünde çalışmalarını sürdürdüler.  

  • Asi29 Eylül 2020 18:28

    Kiniyorum