E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaSporÇek Cumhuriyeti:0 - Türkiye:2---

Çek Cumhuriyeti:0 - Türkiye:2

Çek Cumhuriyeti:0 - Türkiye:2
21 Haziran 2016 - 22:23 borsagundem.com

EURO 2016 D Grubu son maçında Çek Cumhuriyeti'ni 2-0 yenen A Milli Futbol Takımımız, üst tur umutlarını Çarşamba günü oynanacak maçlara bıraktı...

EURO 2016 D Grubu son maçında Çek Cumhuriyeti ile karşılaşan Türkiye, ilk iki maçın aksine sergilediği müthiş futbolla 2-0 galip geldi ve tur umutlarını sürdürdü.

Maça çok hızlı başlayan ay-yıldızlı ekip, 10. dakikada Burak Yılmaz'ın golüyle 1-0 öne geçerken asisti yapan Emre Mor, Avrupa Şampiyonası tarihinde asist yapan en genç üçüncü oyuncu oldu.

İlk yarısı 1-0'lık üstünlüğümüz ile sona eren maçın ikinci 45 dakikasına da millilerimiz üstün başladı. Karşılaşmanın 65. dakikasında Mehmet Topal'ın pasında harika bir şut çıkartan Ozan Tufan, skoru 2-0'a getirmeyi başardı. Ozan Tufan, büyük turnuvalarda Türkiye formasıyla gol atan en genç oyuncu oldu.

Çek Cumhuriyeti'nin zaman zaman geliştirdiği ataklarda savunmamız ve kaleci Volkan Babacan rakiplere geçit vermezken kalan dakikalarda başka gol olmayınca mücadele 2-0 sona erdi.

Bu sonucun ardından 3 puana ulaşan A Milli Takım grubu üçüncü sırada tamamlarken bir üst tura yükselmek için diğer gruplardaki sonuçları bekleyecek.

Millilerimizin bir üst tura yükselmesi için E Grubu'nda İtalya'nın İrlanda'ya, Belçika'nın da İsveç'e kaybetmemesi ya da F Grubu'nda Macaristan'ın Portekiz'i yenmesi gerekiyor.

MAÇTAN DAKİKALAR (İLK YARI)
10. dakikada A Milli Takım, mücadelede 1-0 öne geçti. Arda Turan'ın başlattığı atakta sağ kanattan bindiren Emre Mor, meşin yuvarlağı ceza alanına ortaladı. Altıpas gerisine gelen topa bekletmeden vuruşunu yapan Burak Yılmaz, ay-yıldızlı ekibi öne geçiren golü kaydetti: 0-1.
17. dakikada Çek Cumhuriyeti gole çok yaklaştı. Dockal'ın sağdan kullandığı kornerde arka direğe düşen topa iyi yükselen Sivok kafa vuruşunu yaptı. Pozisyonda meşin yuvarlak yan direkten dönerken, Türkiye savunması tehlikeyi uzaklaştırdı.
19. dakikada Volkan Şen'in pasıyla soldan ceza alanına giren Emre Mor, sert bir şut çıkardı ancak top yandan auta çıktı.
24. dakikada Plasil'in ara pasıyla sağdan ceza alanına giren Kaderabek, dar açıya rağmen kaleciyle karşı karşıya kaldığı pozisyonda vuruşunu yaptı ancak köşeyi iyi kapatan Volkan Babacan direk dibinde topu kornere çeldi.
27. dakikada Burak Yılmaz'ın indirdiği topa Arda'nın ceza alanı çizgisi gerisinden bekletmeden vuruşunda top az farkla auta gitti.
31. dakikada Çek Cumhuriyeti tehlikeli geldi. Dockal'ın sağdan ortasında Mehmet Topal, altıpasta kritik bir müdahalede bulundu. Ceza alanı içinde havalanan topu önce Krejci, sonra Necid kafayla içeri çevirirken altıpas içine gelen topa arka direkte hamle yapan Kaderabek, meşin yuvarlağı yandan auta yolladı.
38. dakikada Plasil'in ceza alanı dışından çıkardığı sert şutta kaleci Volkan Babacan soluna gelen topa iyi uzandı ve meşin yuvarlağı kornere tokatladı.

İkinci yarı birazdan...

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)