E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemÇavuşoğlu'ndan Menbiç açıklaması---

Çavuşoğlu'ndan Menbiç açıklaması

Çavuşoğlu'ndan Menbiç açıklaması
06 Mart 2018 - 18:39 borsagundem.com

Çavuşoğlu, ABD ile yapılacak görüşme öncesinde, Menbiç'te iç savaş öncesi nüfus dağılımının esas alınacağını ifade etti

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, ABD ile yapılacak görüşme öncesinde, Menbiç'te iç savaş öncesi nüfus dağılımının esas alınacağını söyledi.

Washinton ile Ankara'nın nüfus oranına göre yönetim konusunda mutabık olduğunu belirten Çavuşoğlu, "Sürgün edilenler yeniden topraklarına dönecek. Anlaşma için önce YPGMenbiç'ten çıkarılmalı" dedi. 

Türkiye, Zeytin Dalı Harekatı'nda Afrin'in ardından Menbiç'in teröristlerden temizleneceğini defalarca vurguladı. Ancak Washington, DAEŞ ile mücadele kisvesi altında desteklediği YPG'nin bölgeden çekilmesi konusunda ayak sürüyor.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun ABD Dışişleri Bakanı Rex  Tillerson ile görüşmesinin neticesinde ortaya çıkan ortak mekanizma ve çalışma  grupları çerçevesinde Türkiye'nin ABD'den beklentilerinin belli olduğunu  bugün vurgulayan Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Hami Aksoy, "PYD/YPG'nin silahlarını teslim etmesini istiyoruz. 8-9 Mart'ta  yapılacak toplantıda bu konular tekrar ele alınacak. Suriye, Suriye'deki  gelişmeler, Menbiç tekrar ele alınacak" diye konuşmuştu.

Bakan Çavuşoğlu 12-14 Mart’ta Rusya’da, 19 Mart’ta ise ABD’de görüşmeler yapacak.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • ..gnçlk06 Mart 2018 20:22

    menbiç. önemli... hava alanı var. abd ortadoğuda incirlik harici alternatif arıyor. menbiç hava alanı Türk Askerleri tarafından idare edilmeli. sonrasında da öyle.. ABD rusyaya karşı hava alanı ile kendini güvende hissetmek istiyor.Terör örgütlerinin hilalle yolu kapanınca hava yolu açık kalıyor. O bakımdan bu araziler Türk Askerimiz tarafından ele geçmeli. kontrol edilir duruma gelmeli. hem terörstlerin hava yolu kapanır hemde kara yolu kapandı. ABD için incirlik popoulerliğe devam eder... MENBİÇ hava trafiği kilitirir. yada oralar uçaklarımızca kullanılmaz hale getirilmeli çaktırmadan...

  • .06 Mart 2018 21:20

    Menbiç kilit nokta. hava koridorudur. terörsitlerden silkahalr temizlensede, ABd uçakla yine anında silah sahibi edebilir bölücüleri o bakımdan Hava alanı ve hava koridoru çok ama çok öneml. kara harekatının başarısının kiliti burası. onca hilal hava koridoru ile aşılabilir. kuşatmalar ve silahları ABD teröristlere anında verebilir. Çok ama çok önemi artan bir şehirdir. bu şehirde teröristler olmamalı. asıl halk olmalı oradaki silah muhimmat para vb. destek alamasın terörsitler. kırılsın belleri.