E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemÇavuşoğlu'ndan: ABD'ye ortak komisyon kurma teklifi sunduk---

Çavuşoğlu'ndan: ABD'ye ortak komisyon kurma teklifi sunduk

Çavuşoğlu'ndan: ABD'ye ortak komisyon kurma teklifi sunduk
19 Nisan 2019 - 12:18 borsagundem.com

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, S-400 savunma sistemlerinin F-35'lerin sistemine girebileceği iddiaları sonrası ABD'ye ortak bir komisyon kurmayı teklif ettiklerini açıkladı.

Türkiye-Polonya-Romanya Dışişleri Bakanları Üçlü Toplantısı Dışişleri Bakanlığı’nda gerçekleştirildi. Toplantıya Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Romanya Dışişleri Bakanı Teodor Melescanu (solda) ve Polonya Dışişleri Bakanı Jacek Czaputowicz katıldı.

Mevkidaşlarıyla ortak basın toplantısında konuşan Çavuşoğlu, "NATO'nun (S-400 konusunda) endişelerini dikkate almamız lazım. Türkiye'nin dikkate almadığını söylemek doğru değil. Her zaman hassasız" ifadesini kullandı. 

Çavuşoğlu, "S-400 ile ilgili bazı iddialar ortaya atılıyor. F-35'lerin sistemine girerek F-35'in sistemini alabileceği söyleniyor. Biz bu iddiaları gerçekçi bulmuyoruz. En son Washington ziyaretimizde de Amerikalı muhataplarımıza bir teklifte bulunduk: Gelin ortak komisyon kurulsun, NATO da işin içinde olsun ve uzmanlardan oluşsun" dedi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (8)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • küçük ağa20 Nisan 2019 01:22

    sokaga çıkıp 100 kişiye sorsunlar ABD  bizim dostumuzmu diye? müttefikimizmi diye cevap net cıkar ortaya.sen düşmanımızı modern siahlarla donat sonrada bize ahkam kes  yok öyle bi dünya.bize yapılanı biz onlara yapsak onların düşüncesi ne olurdu bunu bi sorsunlar kendilerine ..güçlü olmak zorundayız saygılarımla

  • METE KAAN19 Nisan 2019 17:12

    kardeşim bırakın bu abd yi.. pkk lıları kollayan bu ülke bizim dostumuz olmadğı belli..fetoculara da darbe yaptırtan bunlardı.. yeni stratejik ortak bulun.. ama şunu da unutmayın " TÜRK'ÜN TÜRK'DEN BAŞKA DOSTU YOKTUR!!" MUSTAFA KEMAL ATATÜRK 'Ü tüm dünya liderleri sever  ve saygı duyarlardı.. tüm ülkelerle ilişkiler ATATÜRK'ÜN POLİTİKALARI gibi olmalıdır.

  • Nihat20 Nisan 2019 00:11

    Pkk lılar İzmir marşıyla meclise sokuldu!  ABD yi bırakın o nu alın bunu yapın gibi laflar çok basit ve sığ sözlerdir.  Bir defa kaç çeşit Amerika var  o nu iyi anlamak lazım!  Aslında haksız sayılmazsın bu saatten sonra Amerika ile pek işimiz olmaz da hatta çok kritik ve sıcak süreçlere girecek!  Mesele Türk Milletinin buna ne kadar hazır olduğudur. 

  • tolga19 Nisan 2019 16:58

    abd  bahane arıyor .

  • HASAN TOSUN19 Nisan 2019 14:35

    SURİYEDEKİ S-400 İSRAİLİN ELİNDEKİ F-35 LERİ ALGILAYAMIYORMU,İŞİN ASLI KÜLAHIMA ANLAT,YUNANİSTANDAKİ S-300 LER NEDEN SES YOK,ŞİMDİ YUNANLILAR S-300 LERİ RUSYAYA MODERNİZE ETTİRECEKLER S-400 AYARINA GELECEK BUNA NE DİYORSUNUZ,ESKİ VARŞOVADAN NATOYA KATILAN ROMANYA MACARLARDA POLONYALILARDA S-300 LER VAR,ONLARA SES YOK,BU İŞİN ASLI BAŞKA ABD LİLER BAKLAYI AĞZINDAN NE ZAMAN ÇIKARACAK,GELGİT DERKEN BAKLA ÇIKACAK,TÜRKİYE ABD ASLA GÜVENMEYİN,YOLA DEVAM,S-500 LERE ORTAK OL,AL,SU-57 UÇAKLARINI AL YADA ORTAK ÜRET ABD GALLEŞTİR SIRTINDAN VURUR,İŞİN ASLINI NE İÇİN YAPTIKLARINI AÇILA ABD,YOKSA BEN AÇIKLAYACAĞIM,BUNUN 2 SEBEBİ VAR.ONLAR AÇIKLAMASA BEN AÇIKLAYACAĞIM.UYAN TÜRKİYE.

  • Karar anı...19 Nisan 2019 14:01

    Muhtemelen her iki sistemin de alımında veyahut kararinda erteleme olacak ve zaman kazanilmaya çalışılacak. Neticede her iki ülkeyi de yani ABD ve Rusya yi da mutlu edecek bir karar verilecek. Bakalim nasıl olacak.

  • ..19 Nisan 2019 12:45

    patriod füzesi alınca, su 57 lerdede aynı sorun olacak mı? belkide abd f-35 ayağına, s400 lerin sistemini kıracak ?

  • Tarik19 Nisan 2019 12:44

    S400lerden vazgeçiyorlar