E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemÇavuşoğlu Pompeo ile görüştü---

Çavuşoğlu Pompeo ile görüştü

Çavuşoğlu Pompeo ile görüştü
07 Ağustos 2018 - 16:59 borsagundem.com

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, ABD’li mevkidaşı Pompeo ile dün bir telefon görüşmesi gerçekleştirdiği belirtildi

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun ABD Dışişleri  Bakanı Mike Pompeo ile telefonda görüştüğü bildirildi. 

Diplomatik kaynaklardan alınan bilgiye göre, Çavuşoğlu ile Pompeo  telefon görüşmesi yaptı. İki bakanın ABD ile Türkiye arasındaki ilişkileri ve  mevcut sorunların çözümünü ele aldığı belirtildi.

Çavuşoğlu, Singapur'da yapılan 51. Güneydoğu Asya Uluslar Birliği  (ASEAN) Dışişleri Bakanları Toplantısı kapsamında ABD’li mevkidaşıyla 3  Ağustos'ta yüz yüze görüşmüştü.

Çavuşoğlu, görüşmenin ardından yaptığı açıklamada, "sorunların  çözülmesi için bundan sonraki süreçte de yakın iş birliği içinde çalışma  konusunda mutabık kaldıklarını" dile getirmişti.

Pompeo ise FETÖ ve PKK adına suç işlediği gerekçesiyle ev hapsinde  tutulan ABD uyruklu din adamı Andrew Craig Brunson meselesinde yaşanan gerginliğe  rağmen ABD ve Türkiye'nin değerli ortaklar olduğunu belirtmişti.

Heyet en kısa sürede gidecek

Bu arada, gün içinde ABD ile Türkiye arasındaki sorunların çözümü  konusunu ele almak üzere Türkiye'den bir heyetin ABD'ye giderek görüşmelerde  bulunacağı bildirilmişti.

Heyete Dışişleri Bakan Yardımcısı Sedat Önal'ın başkanlık edeceği  ifade edilmişti.

Heyetin en kısa sürede ABD'ye hareket edeceği belirtildi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)