E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemÇavuşoğlu: Patriot satışının garantisi yok---

Çavuşoğlu: Patriot satışının garantisi yok

Çavuşoğlu: Patriot satışının garantisi yok
03 Nisan 2019 - 17:07 borsagundem.com

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, "S-400'ler bitmiş bir anlaşmadır. ABD son bir Patriot önerisi yaptı ancak satış olacağının garantisi bulunmuyor." dedi

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu Washington temasları çerçevesinde Atlantik Konseyi, German Marshall Fund ve Münih Güvenlik Konferansı tarafından düzenlenen “Türkiye’nin NATO’daki Rolü ve Bölgesel Güvenlik” konulu panelde konuştu.

Çavuşoğlu panelde yaptığı konuşmada Rusya’dan alınması planlanan S-400 füzeleri konusuna da değindi. Çavuşoğlu, “S-400’ler alındı, geri adım atmayacağız” dedi. Konu, Washington-Ankara arasında önemli bir sorun teşkil ediyor.

Dışişleri Bakanı Amerika Başkanı Donald Trump’ın Cumhurbaşkanı Erdoğan’a önceki yönetimin Patriot satışı yapmamasını hata olarak gördüğünü söylediğini aktardı.

Çavuşoğlu, Patriot satışıyla ilgili son anda bir teklifin geldiğini ancak satışın onaylanacağı garantisi verilmediğini belirtti.

Çavuşoğlu konuşmasında, bütün ülkelerin Suriye’yi terketmesi gerektiğini kaydetti ve Amerika’nın PKK ve YPG’yle işbirliği yaptığını, bunun da Türkiye için tehdit olduğunu söyledi.

Mevlüt Çavuşoğlu, Suriye’den çekilme süreciyle ve F-35’lerin teslimatıyla ilgili Amerika’dan farklı açıklamaların geldiğine de dikkat çekti.

Konuşmasında Rusya'nın Kırım'ı ilhak etmesine de değinen Dışişleri Bakanı, "Rusya'nın Kırım'ı ilhakını hiçbir zaman kabul etmeyeceğiz, yasa dışı olarak görüyoruz" dedi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)