E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemÇavuşoğlu: AB insanlığın ortak değerlerine saygı göstermeli---

Çavuşoğlu: AB insanlığın ortak değerlerine saygı göstermeli

Çavuşoğlu: AB insanlığın ortak değerlerine saygı göstermeli
03 Mart 2020 - 13:49 borsagundem.com

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, göçmenlere ilişkin, "AB kurumları Avrupa'nın ve insanlığın ortak değerlerine saygı göstermelidir." dedi.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ve İngiltere Dışişleri Bakanı Dominic Raab, ortak basın toplantısında açıklamalarda bulundu.

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, göçmenlere ilişkin, "AB kurumları Avrupa'nın ve insanlığın ortak değerlerine saygı göstermelidir." dedi.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ve İngiltere Dışişleri Bakanı Dominic Raab, ortak basın toplantısı düzenliyor.

Yunanistan ile ABD arasında mülteci görüşmesi

İdlib'de yaşanan son gelişmelerin, Türkiye üzerindeki mevcut göç baskısını daha da artırdığına işaret eden Çavuşoğlu, Türkiye'nin yeni bir göç akımını kaldıramayacağını farklı platformlarda birçok kez dile getirdiklerini aktardı. 

Çavuşoğlu, Türkiye'nin uluslararası toplumdan dayanışma da talep ettiğine fakat bu çağrıların duymazdan gelindiğine dikkati çekerek, "Yeni göç akımlarıyla sığınmacıların güvenli üçüncü ülkelere gitmek istemelerini biz Türkiye olarak saygıyla karşılıyoruz. Kimseyi zorla Türkiye'de tutma yükümlülüğümüz de yoktur." diye konuştu. 

Yunanistan'dan tampon bölgedeki sığınmacılara sert müdahale

Avrupa ülkelerinin ise sınırlarına dayanan sığınmacıların uluslararası koruma başvurularını alma ve uygun olanlara koruma sağlama yükümlülüğü bulunduğunu hatırlatan Çavuşoğlu, Türkiye'nin bugüne kadar yükümlülüklerini yerine getirdiğini ve bundan sonra da getirmeye devam edeceğini vurguladı. 

Bakan Çavuşoğlu, "Avrupa Birliği (AB) kurumları, Avrupa'nın ve insanlığın ortak değerlerine saygı göstermelidir. Sığınmacıların insan haklarının korunmasını sağlamalıdır." dedi. 

Avrupa'ya giden göçmenler hakkında Çavuşoğlu, "Bunları durduracak noktada değiliz." ifadelerini kullandı.

Soylu: Yunanistan’a geçen göçmen sayısı...

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Utanmadan aramızda03 Mart 2020 15:41

    Şöyle geriye dönüp bakıldığında Davutoğlunun bu ülkeye açtığı belaların ne kadar büyük olduğu ve şimdi altında ezildiğimizi görüyoruz. Neler mi Suriye politikası (gelinen durum ortada) AB ile göçmen anlaşması (Türkiyeyi batırdı), Ege Sorunu (Yunanistana verdiği tavizler neticesinde türk adalarına yunan çöktü). Kısacası bu adamın ülkeye yaptığı kötülük cumhuriyet tarihinde çok ender görülür. Şimdi çıkmış parti kurmuş konuşuyor oysa yüce divanda yargılanması lazım.

  • Bika03 Mart 2020 14:02

    İslam ya da Arap birliği AB'nin yüzde 10 kadar insanlığın ortak değerlerine saygı göstermiyor ve Türkiye'deki mülteciler umurunda değil.