E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemCanikli'den ABD'nin 'PYD'ye silah kararı'na ilişkin açıklama---

Canikli'den ABD'nin 'PYD'ye silah kararı'na ilişkin açıklama

Canikli'den ABD'nin 'PYD'ye silah kararı'na ilişkin açıklama
11 Mayıs 2017 - 01:38 borsagundem.com

Başbakan Yardımcısı Canikli, ABD yönetiminin PYD/PKK'ya silah yardımı kararına ilişkin, "Bir sorun varsa bunu çözmenin ilk yöntemi normal yollardır, diplomatik kanallardır ve bu sonuna kadar zorlanır" dedi.

Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli, TGRT Haber canlı yayınında açıklamalarda bulundu ve soruları yanıtladı.

ABD'nin PYD/PKK'ya ağır silah verilmesine yönelik destek açıklamasına ilişkin bir soru üzerine Canikli, bu tür kararların ve operasyonların yeni olmadığını söyledi. Avrupa'nın başta PKK olmak üzere birçok terör örgütüne finansal destek dahil olmak üzere önemli destek sağladığını ve bunu artık açıkça yaptığını ifade eden Canikli, Türkiye'nin Almanya'daki 4 binden fazla terör örgütü mensubunun uluslararası anlaşmalar çerçevesinde iadesine yönelik taleplerinin karşılanmadığını dile getirildi.

Suriye'de etnik yapı üzerine kurulu ve daha kolay yönetilebilecek bir devletçik kurulmaya çalışıldığını vurgulayan Canikli, "Bunu görmezden gelerek bu olayın doğru değerlendirilmesi, yaşanan hadiselerin doğru analiz edilmesi mümkün değildir." şeklinde konuştu.

Söz konusu uygulamaların Türkiye'nin güvenliğini tehdit etmeyeceği yönündeki taahhütlerin gerçeği yansıtmadığına dikkati çeken Canikli, "Bütün bunlara rağmen yeni yönetimin bu yanlıştan döneceğini tahmin ediyoruz, umut ediyoruz, bekliyoruz." ifadelerini kullandı.

"BEDELİ NE OLURSA OLSUN MİLLET BUNA İZİN VERMEZ"

Türkiye'nin güvenliğini tehdit eden böyle bir yapıya izin vermeyeceğini vurgulayan Canikli, "Bu hükümet meselesi değil, Türkiye Cumhuriyeti Devletinin beka mesesi. Bugün böyle bir oluşumun orada hayat bulmasına müsaade edilmesi demek, orta ve uzun vadede Türkiye'nin özgürlüğünün, bütünlüğünün büyük oranda tahrip edilmesi, ortadan kaldırılması riski demektir. Bedeli ne olursa olsun bu millet buna izin vermez. Bu topraklarda operasyon yapılmasına, adımlar atılmasına müsaade etmez. Bu en doğal haklı savunma refleksidir. Bunu herkesin bilmesi gerekiyor. Bu tehdit değil, bu kendisini savunma refleksi." diye konuştu.

Canikli, "Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ABD Başkanı Donald Trump ile gerçekleştirilmesi beklenen görüşmeyi gerçekleştirmemesi gerektiği" yönündeki söylemlerin sorulması üzerine de "Böyle bir şey olabilir mi? Elbette gidilecek, görüşülecek. Bir sorun varsa bunu çözmenin ilk yöntemi normal yollardır, diplomatik kanallardır ve bu sonuna kadar zorlanır. Biz, bu görüşmeler neticesinde meramımızı tam olarak anlatabileceğimizi düşünüyoruz. Bugüne kadar çok büyük çaba sarf edildi. Bütün kanalların sonuna kadar kullanılması gerekiyor. Cumhurbaşkanımız elbette gidecek, anlatacak." şeklinde konuştu.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)