E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemÇakma Napolyon da sonunda çark etti---

Çakma Napolyon da sonunda çark etti

Çakma Napolyon da sonunda çark etti
23 Kasım 2020 - 10:37 borsagundem.com

Macron, çark ederek, "Uluslararası hukuka göre Dağlık Karabağ bölgesi Azerbaycan toprağıdır, müdahale edemeyiz" dedi.

Libya, Akdeniz ve son olarak Ermenistan’da Türkiye karşıtı politikaları fiyaskoyla sonuçlanan Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, "Uluslararası hukuka göre Dağlık Karabağ bölgesi Azerbaycan toprağıdır. Egemen devletin talebi olmadıkça da müdahale etme hakkınız yoktur" dedi.

Macron, Dağlık Karabağ'daki Ermeni nüfusu için yardım toplayan Fransız Ermeni Destek Fonu'nun merkezini ziyaret ederek Ermeni toplumuna desteğini gösterdi.

Orada bulunan bir genç, Macron'a seslenerek, "Terörle mücadele kapsamında, (Dağlık Karabağ'ya) müdahale etmek için sizi engelleyen nedir" sorusunu yöneltti.

Macron ise verdiği cevapta, "Suriye'den getirilen cihatçılar meselesini kınayan ilk uluslararası lider bendim. Türkiye bunu Libya'da da yaptığında aynı tepkiyi göstermiştim. Bunun büyük bir sorumluluk olduğunu düşünüyorum" dedi.

Macron, Ermeniler Fonu'na gerçekleştirdiği ziyarette, Dağlık Karabağ'dan ve başka 7 bölgeden kaçan 120 bin kişiye ve "dayanılmaz şartlarda yaşayan en az bir milyon Ermeni'ye" insani yardımın yapılması gerektiğini söyledi.

Putin: Dağlık Karabağ Azerbaycan'ın ayrılmaz parçası

ABD'de seçim sonuçlarının gecikmesi güvenlik tehdidi mi

Şahenk, İstinyePark’taki hisselerini Katar'a satıyor

G-20 Zirvesi sona erdi

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (8)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)