E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaYaşam-MagazinBugün hangi illerde okullar tatil---

Bugün hangi illerde okullar tatil

Bugün hangi illerde okullar tatil
09 Ocak 2015 - 01:17 borsagundem.com

Başkent Ankara'da kar yağışının etkili olması nedeniyle Valilik bugün de okulları tatil etti. Ülke genelinde birçok ilde okullar bugün tatil

Kar yağışı İstanbul'da etkisini yitirirken birçok kentte yaşamı olumsuz etkilemeyi sürdürüyor. Bugün için valiliklerden yapılan açıklamaya göre okulların tatil olduğu iller şöyle: 

Ankara'da okullar bugün tatil mi? sorusuna Ankara Valiliği'nden açıklama geldi. Ankara'da okullar bir gün daha tatildi. Ankara'da 09 Ocak 2015 Cuma günü okulların tatil edilmesi öğrencileri sevindirdi, öğrenciler sosyal medyada sevinçlerini dile getiren tweetler attı. Ankara'da Cuma gününün de tatil edilmesi ile birlikte öğrenciler 3 gün tatil yapmış olacak.  
 
İŞTE ANKARA VALİLİĞİ'NDEN YAPILAN O AÇIKLAMA

Ankara Valiliği, son Meteorolojik tahminler ile alınan veriler çerçevesinde, kar yağışı ve buzlanma nedeniyle Ankara ili ve ilçelerinde eğitim-öğretime bir gün ara verildiğini duyurdu. Valilik tarafından yapılan yazılı açıklamada konu ile ilgili olarak "İlimizde kar yağışının yanı sıra hava sıcaklığındaki aşırı düşüşün devam edecek olması nedeniyle buzlanma ve don olayı ile ilgili olarak trafikte yaşanabilecek olumsuzlukları en aza indirmek, öğrencilerimiz için oluşabilecek riskleri bertaraf etmek amacıyla 09 Ocak 2015 Cuma günü Milli Eğitime bağlı temel eğitim ve orta öğretim okulları ile kurumlarında Ankara ili ve ilçelerinde eğitim ve öğretime 1 (bir) gün süre ile ara verilmiştir. Kamu kurum ve kuruluşlarında görevli personelden hamile ve emzikli bayanlar ile engelli ve kronik hastalığı bulunan personelin de aynı tarihte idari izinli sayılmaları Valiliğimizce uygun görülmüştür" ifadeleri kullanıldı.
 
BURSA (BAZI İLÇELER)

Bursa Valiliği kar yağışı ve tipi nedeniyle Keles, Harmancık, Orhangazi, İznik ve Yenişehir ilçelerinde ilk, orta, lise ve dengi okullarda eğitime bugün ara verdi.Bursa Valiliği ayrıca Büyükorhan ilçesinde taşımalı sistem ile köy okullarında, Merkez Nilüfer, Osmangazi ile Gemlik, İnegöl, İznik, Mustafakemalpaşa ilçelerinde ise sadece taşımalı eğitim yapılan okullarda eğitime bugün ara verdi. 
Kötü hava koşulları nedeniyle toplam 520 bin öğrencinin bin 490 okulda eğitim gördüğü Bursa’da, çarşamba gününden itibaren eğitim yapılamıyor.
 
SAKARYA


Sakarya'da kar yağışı nedeniyle kent genelindeki tüm  okullarda eğitime bir gün daha ara verildi. 
 
KAYSERİ


Olumsuz hava koşulları nedeniyle il genelinde eğitime  bir gün daha ara verildiği bildirildi. Kayseri Valiliğinden yapılan yazılı açıklamaya göre, Meteoroloji 7.  Bölge Müdürlüğünden alınan son hava tahmin raporu çerçevesinde, kar yağışı ve  buzlanma ile hava sıcaklığındaki aşırı düşüşün neden olabileceği riskler dikkate  alınarak il genelinde eğitim-öğretime 9 Ocak Cuma günü de ara verildi. 
 
BİLECİK
 
Bilecik'te etkisini sürdüren kar yağışı nedeniyle  eğitime bugün de ara verilecek. Vali Ahmet Hamdi Nayir, gazetecilere yaptığı açıklamada, herhangi bir  olumsuzluğa veya mağduriyete meydan vermemek amacıyla il merkezi ile Osmaneli ve  Pazaryeri dışındaki diğer ilçelerde anaokulu, ilkokul, ortaokul ve liselerde  eğitime bugün de ara verilmesinin uygun görüldüğünü bildirdi. 
 
ARTVİN

İl merkezi ile Murgul ve Borçka okullar tatil edildi.
 
GİRESUN

Giresun'da kar yağışı nedeniyle il genelindeki ilk ve  orta dereceli okullarda eğitime bugün ara verileceği bildirildi. Valilik açıklamasında, yoğun kar yağışı dolayısıyla üniversiteler hariç Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı tüm okulların 9 Ocak Cuma günü tatil  edildiği belirtildi. Açıklamada, kamuda çalışan engelli ve hamile personelin de bugün idari  izinli sayılacağı kaydedildi.
 
KARABÜK

KARABÜK'te, kar yağışı nedeniyle 2 gündür tatil olan okullarda bugün da eğitime ara verildi.Karabük Valiliği'nden yapılan açıklamada buzlanma ve don olayı beklendiği belirtilerek, "Ulaşımda yaşanabilecek olumsuzluklar göz önünde bulundurularak ilimiz genelinde Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı tüm örgün ve yaygın eğitim kurumları bugün 1 gün süre ile tatil edilmiştir" denildi.Açıklamada ayrıca Vali Orhan Alimoğlu adına sahte Twitter hesabı açıldığına dikkat çekilerek, "Valimiz Orhan Alimoğlu'nun kendi adına açılmış bir sosyal medya hesabı bulunmamaktadır. Bu tür sahte hesap açanlar hakkında gerekli yasal işlemlerin başlatılacağı hususunu kamuoyuna arz ederiz" denildi.
 
ZONGULDAK

Zonguldak'ta kar yağışı nedeniyle eğitime bugün ara  verildi. 
 
ORDU (Bazı okullar)

Ordu'da kar yağışı nedeniyle Aybastı ilçesi ile Akkuş'taki  yatılı bölge okulu hariç il genelindeki ilk ve orta dereceli okullarda bugün  eğitime ara verileceği bildirildi. İl Milli Eğitim Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, kar yağışının  devam etmesi nedeniyle Altınordu, Çamaş, Çatalpınar, Çaybaşı, Fatsa, Gölköy,  Gülyalı, Gürgentepe, İkizce, Kabadüz, Kabataş, Korgan, Kumru, Mesudiye, Perşembe,  Ulubey ve Ünye ilçelerinde bugün eğitime ara verileceği belirtildi. 
Açıklamada, Akkuş ilçesinde ise yatılı bölge okulu hariç ilçe merkezi  ve tüm mahallelerde 9 Ocak Cuma günü okullarda tatil kararı alındığı kaydedildi.
 
NİĞDE

Niğde'de yoğun kar yağışı ve buzlanma nedeniyle il  genelinde eğitime bir gün ara verildiği bildirildi. İl Milli Eğitim Müdürlüğünden alınan bilgiye göre, olumsuz hava  koşullarından dolayı il genelinde bugün okullarda eğitim-öğretim yapılmayacak.
 
NEVŞEHİR

Nevşehir merkez ve ilçelerinde eğitime bir gün ara  verildiği bildirildi. Nevşehir Valiliğinden yapılan açıklamada, olumsuz hava koşulları nedeniyle merkez ile Derinkuyu, Kozaklı, Gülşehir, Hacıbektaş, Avanos, Ürgüp ve  Acıgöl ilçelerinde eğitime bugün ara verildiği belirtildi. Açıklamada, kamu kurumlarında çalışan engelli ve hamile personelin de  izinli sayılacağı kaydedildi. 
 
AFYONKARAHİSAR

Afyonkarahisar'da eğitime bugün da ara verildiği  bildirildi. Valilikten yapılan açıklamada, meteorolojik veriler ve kar yağışı  sonrası oluşan aşırı buzlanma nedeniyle öğrencilerin sıkıntı yaşamaması için il  merkezi ile merkez ilçeye bağlı köy ve beldelerdeki tüm anaokulu, ilkokul,  ortaokul ve liselerde eğitime bugün da ara verilmesine karar verildiği kaydedildi. 
 
RİZE

Rize'de etkili kar yağışı nedeniyle eğitime bugün ara  verileceği bildirildi. Rize Valiliğinin açıklamasında, il genelinde iki gündür devam eden  olumsuz hava koşulları nedeniyle ilk ve orta dereceli okullarda eğitime bugün ara  verildiği hatırlatılarak, olumsuz koşulların sürmesi nedeniyle eğitime bugün da  ara verileceği belirtildi. Açıklamada, engelli ve hamile kamu kurum çalışanlarının da bugün idari  izinli sayılacağı kaydedildi.
 
BOLU

Bolu'da kar yağışı nedeniyle okullarda eğitime bugün ara  verildi. Valilikten yapılan yazılı açıklamada, il genelinde hafta başından beri süren olumsuz hava koşulları yüzünden il genelinde ilk ve orta dereceli okulların  bugün tatil edildiği bildirildi. Kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan engelli ve hamile personelin de  bugün idari izinli sayılacağı kaydedildi. 
 
BARTIN

Kar yağışı nedeniyle eğitime bugün ara verilen Bartın’da okullar bugün de tatil edildi. İl Milli Eğitim Müdürlüğün’den yapılan açıklamada, "İlimiz genelinde devam eden yoğun kar yağışı ve olumsuz hava şartları nedeniyle merkez ve tüm ilçelerde tüm okullar cuma günü tatil edilmiştir" denildi.
 
MUŞ (BULANIK)

Bulanık ilçesinde devam eden yoğun kar yağışı nedeniyle okulların bir  gün süreyle tatil edilmesi kararlaştırıldı. Bulanık İlçe Milli Eğitim Müdürü Edip  Deniz, etkisini artırarak devam ettiren kar nedeniyle ilçe merkezi ve bağlı  köylerde eğitime 9 Ocak Cuma günü ara verildiğini bildirdi.
 
ERZİNCAN (BAZI OKULLAR)

Erzincan il merkezi ve 3 ilçede olumsuz hava koşulları  nedeniyle eğitime bugün ara verildi. Alınan bilgiye göre, Erzincan il merkezi ile Kemah, Çayırlı ve Tercan  ilçelerinde soğuk hava nedeniyle eğitime 9 Ocak Cuma günü ara verilmesi  kararlaştırıldı. Refahiye ve İliç ilçelerinde ise bugün taşımalı eğitim yapılmayacak.
 
KONYA

 
Konya Valiliğinden yapılan açıklamada, devam eden kar yağışı, fırtına  ve beklenen don olayı nedeniyle Konya'nın ilçelerinin tamamı ve il merkezinde 9  Ocak Cuma günü ilk ve orta dereceli okulların 1 gün daha tatil edildiği  belirtildi. Böylece, Konya'da iki gündür tatil olan öğrenciler, bugün de kar  tatili yapacak. 
 
AKSARAY

Okullar bugün tatil edildiği bildirildi.
 
KARAMAN
 
Olumsuz hava koşulları nedeniyle okullar  bugün tatil edildi.
 
SAMSUN (BAZI İLÇELER)

Kar yağışı ve olumsuz hava koşulları nedeniyle  bazı ilçelerde eğitime bugün ara verileceği bildirildi. Samsun Valiliğinin açıklamasında, bugün Alaçam, Ayvacık, Asarcık,  Bafra, Havza, Kavak, Ladik, 19 Mayıs, Salıpazarı, Terme ve Vezirköprü  ilçelerindeki tüm okullarda eğitim öğretim yapılmayacağı belirtildi. Açıklamada, Çarşamba ilçesindeki Gülören, Kabaceviz, Gökçeçakmak,  Ağcagüney ilk ve ortaokulları, Ağcagüney ÇPL ile Değincek, Eğridere, Eğridere  Kilisekıran, Eğridere Ortamahalle, Karakaya, Karakaya Karakuz, Köroğlu, Köroğlu  Damat ilkokullarında, Tekkeköy ilçesindeki Akbaşlar, Yenidoğan, Yeşildere, Gökçedere, Yazılar, Kibarlar, Sarıyurt, Çınaralan, Antyeri, Çırakman Şehit Hayri  Alkan ilkokulları ile Yaylageriş, Büyüklü, Güzelyurt, Yağbasan, Kahyalı, Hamzalı  Gölceğiz Cumhuriyet ve Kutlukent Şehit Uğur Birinci ilk ve ortaokullarında  eğitime bir gün ara verileceği, Tekkeköy'de taşımalı eğitim gören öğrencilerin  ise idari izinli sayılacağı kaydedildi. 
 
VAN

Özalp ve Saray ilçelerinde 9  Ocak Cuma günü okulların tatil edildiği belirtildi. 
 
BİTLİS (1 İLÇE)


Bitlis'in Güroymak ilçesinde de elverişsiz hava koşulları nedeniyle  ilk, orta ve lise düzeyindeki okulların bir gün süreyle tatil edildiği, herhangi  bir olumsuzlukla karşılaşılmaması durumunda öğrencilerin pazartesi günü ders başı  yapacağı öğrenildi. 
 
SİVAS (BAZI İLÇELER)

Sivas Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada, olumsuz hava şartları ve  aşırı buzlanma nedeniyle Akıncılar, Gürün, Hafik, Suşehri, Ulaş, Yıldızeli,  Kangal, Koyulhisar ve Gölova ilçe merkezleriyle bağlı köylerde eğitime bugün ara  verildiği belirtildi. Altınyayla ve Zara'da taşımalı eğitime, Gemerek'te köy okulları ve  taşımalı eğitim yapan okullarda, Divriği'de merkez ve köylerdeki ilkokul ve  ortaokullarda eğitime bir gün ara verildiği kaydedilen açıklamada, "İlimiz merkez  ve merkeze bağlı köy okulları ile Şarkışla, Doğanşar ve İmranlı ilçe merkezleri  ve köylerinde bugün eğitim-öğretime devam edilecektir" ifadelerine yer verildi. 
 
TOKAT (BAZI İLÇELER)

Tokat'ın Erbaa, Reşadiye, Niksar ve Başçiftlik ilçelerinde olumsuz  hava koşulları nedeniyle eğitime 1 gün ara verildi. 
 
ERZİNCAN (1 İLÇE)

Erzincan'ın Üzümlü ilçesinde de olumsuz hava koşulları  nedeniyle bugün eğitime ara verilmesi kararlaştırıldı. 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)