E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemBTSO Başkanı Burkay: Bankalarla aynı gemideyiz---

BTSO Başkanı Burkay: Bankalarla aynı gemideyiz

BTSO Başkanı Burkay: Bankalarla aynı gemideyiz
30 Aralık 2018 - 11:40 borsagundem.com

Türkiye Bankalar Birliği yönetimini şehirde ağırladıklarını belirten İbrahim Burkay, finans sektörünün durumunu ise Bursalı iş adamlarına anlattığını söyledi.

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) Başkanı İbrahim Burkay, bütün dünyada olduğu gibi Türkiye’de de likidite sıkıntısının yaşandığını ifade ederken, bu nedenle iş dünyası ile bankalar arasındaki diyaloğun önemine dikkat çekti. Türkiye Bankalar Birliği yönetimini şehirde ağırladıklarını belirten Burkay, finans sektörünün durumunu ise Bursalı iş adamlarına anlattığını söyledi.

Türkiye’de yılın ikinci yarısından itibaren döviz kurlarında önemli artışlar yaşandığını, enflasyonun yükseldiğini, bu nedenle finansmana erişimin pahalı ve zor hale geldiğini belirten Burkay bankalara çağrıda bulundu. Burkay, “İşletmelerin üretim maliyetlerini düşüren firmaların finansmana erişim kolaylığı sağlayan düzenlemeler, iş dünyasının moral ve motivasyonunu artırıyor.
Bu noktada aynı gemide yol aldığımız finans sektörü ile ekonomimizin bel kemiği olan reel sektörümüzün bu zor günlerde diyalog kanallarını açık tutmaları her zamankinden çok daha önemli ve anlamlı. Reel sektörümüze sağlanan destekler, üretimin, istihdamın ve ekonomik büyümenin de anahtarıdır.  Bugün birçok firmamızın önünde keskin bir viraj bulunmaktadır. Bankalarımızın bu süreçteki tavrı virajın sağlıklı bir şekilde dönülmesinde belirleyici rol oynayacaktır” diye konuştu.

Yerli otoda adres belli

İbrahim Burkay, Bursa’nın gerek üretim tecrübesi, gerekse de insan kaynağıyla otomobilüretiminde ihtiyaç duyulan yetenekleri bünyesinde barındıran güçlü bir kimliğe sahip olduğunu dile getirdi. Burkay, “Yerli otomobilin üretimi için 5 firma konsorsiyum kurdu. TOBB% 5’le ortak oldu. Yerli oto üretilecekse; buna en layık merkez, bilgisi, tecrübesi ve gücüyle Bursa’dır” dedi. (Milliyet)

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • KILIÇ30 Aralık 2018 19:13

     YOLDAN GEÇEN HERKESE ZORLA KREDİ VERİRKEN ZOR GÜNLERİN GELECEGİNİ DÜŞÜNMELİYDİ SERMAYE ARTIŞI YAPMAK SENDE PARA YİYECEK AGIZ YOK VER O PARANI BEN DAHA İYİ YERİM DEMEKDİR.

  • Cadde30 Aralık 2018 14:36

    Anladık anladık, siz zam yapın ceremesini bankalar ceksin. Bankalardaki batıkların sebebi sizin yaptığınız zamlar ve kurun yükselmesidir.

  • dd30 Aralık 2018 12:52

    BANKALARLA AYNI GEMİDEYİZ DİYORSUN DA. SİZİN BECERİKSİZ LİGİMİZİN CEZASINI BANKALAR MI ÇEKECEK?. BANKALARINDA SORUMLU OLDUĞU YATIRIMCISI VAR. SİZİN YÜZÜNÜZDEN MİLYARLACA BATIK KREDİ ÖLDÜM PAHASINA SATILIYOR. BANKALAR PARAMI BASIYOR?. YA MEVDUATTAN TOPLAYACAKLAR YA DIŞARIDAN DÖVİZ BORÇLANACAKLAR. HERŞEYİ BANKALARA YÜKLEMEYİN. SUÇU BİRAZDA KENDİNİZDE ARAYIN. BECERİKSİZ İŞ ADAMLARI. KENE GİBİ DEVLETİN SIRTINDAN DÜŞMEK BİLMEDİNİZ. HAYALÎ İHRACATÇILAR. UTANMAYA ARLANMAYA KALDIRDINIZ.