E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaNeden YükseldiBTCIM: Satış haberiyle tavana gitti---

BTCIM: Satış haberiyle tavana gitti

BTCIM: Satış haberiyle tavana gitti
14 Haziran 2019 - 12:20 borsagundem.com

Batı Çimento, bağlı ortaklığı Batısöke'nin 'anaortağa ait hisselerin satışı için yetkilendirme' haberi sonrası sert yükseldi.

Batı Çimento, bağlı ortaklığı Batısöke'nin 'anaortağa ait hisselerin satışı için yetkilendirme' haberi sonrası sert yükseldi ve tavan yaptı.

HİSSE TAVAN YAPTI

Hisse dün akşam saatlerinde haberin gelmesiyle 1.60 lira seviyelerinden 2 liraya dayandı ve günü 1.99 liradan kapatarak tavana gitti.

BTCIM HİSSELERİ YENİ GÜNDE DE PRİMLİ

Güne 2.10 liradan gaplı giriş yapan kağıt en yüksek 2.27 lira seviyesini test ederken en düşük 2.01 lirayı gördü.

BTCIM saat 12:32 itibariyle %10.55 oranında yükselişle 2.20 liradan işlem görerek günün en çok primlenen hisseleri arasında görünüyor.

Gün ortasına dakikalar kala BTCIM hisselerindeki fiyat artışı dünkü yükselişle beraber %30'u aşmış görünüyor.

BATISÖKE'DEKİ PAYLARININ SATIM İMKANLARINI ARAŞTIRDIĞINI DUYURDU

Batı Çimento basına yansıyan satış haberi sonrasında açıklama yaptı. Şirket bağlı ortaklığı Batısöke'nin sermayesinde sahip olduğu payların blok veya kısmı satış imkanlarını araştırmak, potansiyel aracılarla görüşmeler de bulunmak üzere bir aracı kuruluş ile danışmanlık sözleşmesi imzaladığını açıkladı. Somut bir alıcı ve bir satış sözleşmesi olmadığı belirtildi.

KAP'a dün akşam yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Bir haber ajansında çıkan haber üzerine SPK'nın Özel Durumlar Tebliği (II-15-1)' nin 9.maddesi hükmü gereğince Şirketimiz açıklaması aşağıdadır:

Şirketimizin bağlı ortaklığı Batısöke Söke Çimento Sanayii T. A.Ş.' nin sermayesinde sahip olduğumuz payların blok veya kısmı satış imkanlarını araştırmak üzere, potansiyel aracılarla görüşmeler de bulunmak üzere bir aracı kuruluş ile danışmanlık sözleşmesi imzalanmış olup, somut bir alıcı ve bir satış sözleşmesi bulunmadığından ("Tebliğ") ‘in 6.maddesinin 1.fıkrası uyarınca, bu aşamada gerek şirketin meşru çıkarlarının zarar görmemesi, gerekse yatırımcıların yanıltılmasına yol açılmaması için bilginin kamuya açıklanması ertelenmiştir."

Batısöke Çimento satılıyor

BSOKE: Satış haberi prim yaptırdı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

Son Değer: 113,40
En Yüksek: 114,00
En Düşük: 112,50
Değişim 0,09 %
FK: 0,00
PD / DD: 18,57
İşlem Hacmi 22.549.653
Toplam Adet: 199.217
Ağırlıklı Ort.: 113,18
YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)