E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaŞirket HaberleriBatısöke Çimento satılıyor---

Batısöke Çimento satılıyor

Batısöke Çimento satılıyor
13 Haziran 2019 - 17:52 borsagundem.com

Batısöke Çimento'nun anaortağa ait olan ve sermayenin yüzde 75'ine kadar hissesinin tamamının satışı için Ünlü&Co yetkilendirildi

Konuya yakın kaynakların Reuters’a verdiği bilgiye göre şirket yakın zamanda halka açık kısmı haricindeki geri kalan hisselerin satışı için yetkilendirme yaptı.

Konuyla ilgili Batısöke’ye haberin yazıldığı sırada ulaşılamazken, Ünlü&Co bir yorum yapmadı.

Yetkilendirmeye göre 400 milyon TL sermayeye sahip şirketin yaklaşık 300 milyon TL nominal tutara kadar Batıçim hisselerinin satışı söz konusu olabilecek.

Batısöke Çimento’nun nin yüzde 74.62’si Batıçim Batı Anadolu Çimento Sanayii, yüzde 8.51’i İsmail Tarman’a ait.

Batısöke Çimento, Batı Anadolu Grubu’na bağlı şirketler arasında yer alıyor. Grubun diğer şirketler arasında ise Batısöke’nin yüzde 75 hissedarı Batıçim’in yanısıra, Batıenerji, Batıbeton, Batıliman ve Ash Plus şirketleri bulunuyor.

Yatırımcı adaylarına gönderilen dökümana göre bağlayıcı olmayan teklifler ile bağlayıcı tekliflerin alınmasının Temmuz-Eylül aylarında olması planlanırken, şirketin 2019-2020 EBITDA’sının da 14 milyon dolar olması öngörülüyor.

Çimento sektöründe geçen sene de Sabancı Grubu’nun ana hissedarı olduğu Çimsa’ya ait Kayseri ile Niğde Çimento’nun ve Akçansa’ya ait Ladik Çimento’nun satışı için Ünlü&Co yetkilendirilmişti.

Sektörde en büyük oyuncular olarak ise Sabancı Grubu, Oyak Grubu ve Limak Grubu faaliyet gösteriyor.

İç talebin daraldığı Türkiye’de çimento sektör ünün üretim kapasitesi her geçen yıl artarken, sektörün kapasite kullanım oranı da düşüyor.

Türkiye Çimento Müstahsilleri Birliği verilerine göre sektörün çimentoda kapasite kullanım oranı 2014’ten 2018’e kadar 10.6 puan düşüşle yüzde 53.4’e geriledi. Çimentonun hammaddesi klinkerde ise kapasite kullanım oranı beş yılda 9.9 puan düşüşle yüzde 82.9’a indi.

Çimento ve klinker tüketiminde en büyük payı büyük ölçekli altyapı projeleri, ardından kentsel dönüşüm projeleri alıyor.

Türkiye’de çimento iç satışları geçen yıl yüzde 10.9 düşüşle 64.3 milyon tona, ihracat yüzde 6.4 düşüşle 7.5 milyon tona indi. Üretim ise yüzde 9.9 daralarak 72.5 milyon ton oldu.

Şirket ilk çeyrek sonunda 59.4 milyon TL zarar açıkladı. (Reuters)

ŞİRKETTEN KONUYLA İLGİLİ AÇIKLAMA GELDİ

Konuyla ilgili haberlerin basına yansımasının ardından Batı Söke Çimento, Kamuyu Aydınlatma Platformu'na (KAP) bir açıklama gönderdi. Açıklamanın tamamı şu şekilde:

Şirketimizin bağlı ortaklığı Batısöke Söke Çimento Sanayii T. A.Ş.' nin sermayesinde sahip olduğumuz payların blok veya kısmı satış imkanlarını araştırmak üzere, potansiyel aracılarla görüşmeler de bulunmak üzere bir aracı kuruluş ile danışmanlık sözleşmesi imzalanmış olup, somut bir alıcı ve bir satış sözleşmesi bulunmadığından ("Tebliğ") ‘in 6.maddesinin 1.fıkrası uyarınca, bu aşamada gerek şirketin meşru çıkarlarının zarar görmemesi, gerekse yatırımcıların yanıltılmasına yol açılmaması için bilginin kamuya açıklanması ertelenmiştir.

Konuya ilişkin gelişmeler tam ve zamanında kamu ile paylaşılacaktır.

BSOKE: Satış haberi prim yaptırdı

BTCIM: Satış haberiyle tavana gitti

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

Son Değer: 26,32
En Yüksek: 26,90
En Düşük: 25,10
Değişim -0,15 %
FK: 12,07
PD / DD: 2,77
İşlem Hacmi 94.952.500
Toplam Adet: 3.625.372
Ağırlıklı Ort.: 26,47
ETİKETLER :
YORUMLAR (6)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • REİS14 Haziran 2019 10:58

    Hangi çimento iyiki hepsi on oniki senedir uyuyor hepsi dipte batdi batacak yatırımcı giremiyor

  • YUSUF KALEKAPİSİ13 Haziran 2019 23:12

    batı çimento daha öncede geberik idi .konukoğulları bir ara şirket paylarını aldıda fiyatında kıpırdanma oldu.sonra konuoğlu tüm hisselerini satınca şirket geberik fiyatta işlem görmeye başladı.afyon çimento da acilen satılmalı yoksa 2 TL olacak.

  • KILIÇ13 Haziran 2019 22:32

    SATILMASI GEREKEN BALAT PATRON YÖNETEMİYOR SÜREKLİ BORÇ İLE BU İŞLER ÇEVRİLMİYOR YATIRIMCI AGIR BEDEL ÖDÜYOR PATRON DUYARSIZ .BU DURUMA DUR DENMELİ .RESMİ DOLANDIRICIKLARA GÖZ YUMULMAMALI.

  • CAFER KILIÇ13 Haziran 2019 20:57

    zaten başka türlü yükselmez idi .bu haber benim için süpriz olmadı.olacağı bu idi.

  • ALAATTİN CAMGÖZ13 Haziran 2019 20:57

    asıl darısı sabancıya ait tüm şirketlerine olsun.afyon çimento, teknosa , sabancı holding milleti batırdı bu sene.bunlarda acilen satılmalı yoksa daha da aşağıya gelecek 10 seneki fiyatlarında.

  • Ömer13 Haziran 2019 18:52

    Darısı TEKNOSA'nın başına....Satılsın... TEKNOSA belki gerçek değerini böyle bulur....