E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemBrunson'ın serbest kalması için başvuruldu---

Brunson'ın serbest kalması için başvuruldu

Brunson'ın serbest kalması için başvuruldu
14 Ağustos 2018 - 11:46 borsagundem.com

ABD'li rahip Andrew Brunson'ın avukatı ev hapsinin kaldırılması için başvurdu

Ev hapsinde bulunan ABD'li rahip Andrew Brunson için avukatı ev hapsinin kaldırılması talebinde bulundu.

Brunson'un avukatı İsmail Cem Halavurt, Temmuz ayının sonunda da Brunson hakkındaki ev hapsi kararına itiraz etmişti.

Kararı değerlendiren mahkeme, Brunson'ın hakkındaki tahliye sonrası, adli kontrol şartlarının kaldırılmasına ilişkin talebi reddetmiş ve "ev hapsi ve yurt dışı çıkış yasağı"nın devamına oy birliğiyle karar vermişti.

BAŞVURU DİLEKÇESİNDE ÇARPICI İFADELER

Brunson'ın avukatının mahkemeye yaptığı başvuruda, sanık hakkındaki delil durumunun yetersiz olduğu ve bu nedenle serbest bırakılması gerektiği belirtildi.

Başvuru dilekçesinde şu ifadeler yer aldı:

"Sadece yalancı tanık beyanlarına dayanılarak oluşturulan iddianame ölü doğmuştur. Bu İddianame ve bu delillerle müvekkilin özgürlüklerinin sınırlandırılması mümkün olmamalıdır.

Sayın mahkemece yapılan yargılamanın fazlasıyla siyasal meselelerin konusu haline geldiği bir gerçektir. Özellikle Amerika Birleşik Devletleri ile ülkemiz arasında ikili ilişkilerde temel bir sorun haline gelmiştir. Bu dava sebebiyle ülkemiz de ciddi zararlara uğramaktadır. Bu durumda mahkeme heyeti olarak hukuka bağlı kalarak karar vermenin zorluğu ortadadır.

Ancak sayın Cumhurbaşkanımızın ve diğer Bakanlarımızın belirttiği üzere Türkiye'de yargı bağımsızlığı var ise sayın mahkemeniz iki ülke arasında gidip gelen heyetler arası görüşmelerin sonucunu beklemeksizin hukuka uygun karar vermelidir. Dosya delil durumu itibarı ile sanık hakkındaki adli kontrol hükümlerinin kaldırılmasını gerektirir mahiyettedir. Birileri istediği için değil hukuka uygun olduğu için adli kontrol hükümleri kaldırılmalıdır.

Andrew Brunson suçsuzdur ve davada mutlaka beraat edecektir. Bu süre zarfında hukuka her türlü müdahalenin önlenmesi bakımdan sayın mahkemenize tarihi bir görev düşmektedir. Müvekkil sanık hakkında adli kontrol hükümlerinin kaldırarak hukuka aykırı siyasi müdahalelerin önünü kapatılmalıdır."

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (22)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • baturayersin14 Ağustos 2018 20:28

    BU PAPAZLAR NE İSTİYOR BU ÜLKEDEN ÇOCUKKEN MAKARYOS VARDI ŞİMDİ BU ÇIKTI

  • amaç farklı..14 Ağustos 2018 18:17

    neden buraya sevk ettiler biliyormusunuz?. penisilvanyadaki FETÖ teröristleri her gün gidip terapi edip, Türkiye aleyhine sözler söyleyerek serbest kalacağına ikna ettirmek için. Aynı iranlı puşt zarrab da yaptıkları gibi Hakan atillayı da türkçe konuşarak ikna edip, türkiye aleyhine beyanat verdirip saldırmak için buraya özellikle sevk ettiler.

  • ANK14 Ağustos 2018 17:53

    aslında üzüldüm izmir cezaevinde fiili livataya ugramalıydı

  • alper yılmaz atilla14 Ağustos 2018 17:18

    Artık o iş biraz zor.

  • mercan dede14 Ağustos 2018 15:45

    atın i.... zindana.aklı başına gelsin.ayrıca beyaz saray zaten işgal altında.kuşatılmış..filmlerde diyorduk gerçek oldu..beyaz saray düştü.amerika halkı tehdit altında.amerika savcıları hemen işlem yapmalı bu teröristler için..cia ve fbı hemen acil bu işgali sonlandırmalı.amerika sas komandoları acil beyaz saraydaki işgali durdurmalı...beyaz saray tehdit altında..bir grup mali çete teröristler tarafından başındada tehlikeli şişman trump var...lakabı şişman trump olsun bu teröristin..

  • Lale14 Ağustos 2018 15:25

    Pişman oldular, nedamet getirip salacaklar

  • Fırat14 Ağustos 2018 15:14

    Abd denen bilmen nenin evladı madem bu adam suçsuz tertemiz kanıt yok hayatında kaç defa kendi vatandaşının derdine düştün bu kadar ayağa kaldırdın dünyayı maden düzgün bi adam boşversene ülkende milyonlarca insan var bırak dicem de siyonistleri çok iyi biliriz biz öyle bedavaya köfte ekmek yok

  • 14 Ağustos 2018 14:42

    Ver Fetöyü al Büro yu

  • rene14 Ağustos 2018 14:33

    bir papaz bir Türkiyeye bedl olmamalı.yazık bu ülkeye.nerde kaldı gümüz

  • gerçek14 Ağustos 2018 13:50

    artık bu onur meselesi papaz mapaz yok hadi başaka kapıya

  • şakamısın14 Ağustos 2018 13:45

    göreceğiz bakalım oyunun sonunu...kandırıldık deyip ağlayanları....

  • şakamısın14 Ağustos 2018 14:58

    belli ki ali senin beynin örümcek bağlamış o beynini yıkat bi...

  • ALİ14 Ağustos 2018 14:29

    BELLİKİ İÇİNDE ERİK KURUSU VAR GİT BİR HAMAMADA TEMİİZLEN...

  • Serkan14 Ağustos 2018 13:10

    Zehirleyin gitsin. Rusya uğraşıyor mu. İngiliz ajanı zehirledi. Bu kadar basit.

  • alper yılmaz atila14 Ağustos 2018 12:20

    Artık biraz zor.

  • Orhan Kaçkaroğlu14 Ağustos 2018 12:14

    Verin gitsin kardeşim ya verin gitsin.Ulusal çıkarlarımız bizim için daha önemli yani ülkemizin çıkarlarını bir papaza mı değişeceğiz.her yer casus , her yer ajan sadece papaz mı var.Milyonlarca turist geliyor içinde binlerce casus var ajan var engelleyebilirmisin.Ver gitsin.Korktuğumuzdan değil büyük devlet olmanın gururu ile ver gitsin.''''Şu sözü unutmayın '''VEREN EL ALAN ELDEN BÜYÜKTÜR'' Yani onlar müttefikliğin gereği FETÖ yü vermediler siz papazı verin de belki utanırlar , sanmıyorum ama neyse fazla karıştırmayalım.

  • 14 Ağustos 2018 14:45

    Bence sari öküz hadisesini oku. Bİr kere vermeye başlarsan bir bakmışsın alışkanlık haline getirmişsin vere vere... Nereye kadar.

  • Yusuf14 Ağustos 2018 14:43

    Musa benim katılmadığım nokta Amerika her istediği zaman bizden birşeyler alamayacağını anlamalı

  • Musa Ertekin14 Ağustos 2018 13:30

    Bence Orhan kardeşimiz bir yerde haklı Türkiye milyarlarca lira zarar etti , ekonomi alt üst oldu.Ama vatan millet sakarya hiç bir şeye değişilmez.Aslında adli bir konu bir yerde suçu mahkemelerce kesinleştimi tam bilmiyorum ama Türkiye için ne iyi ise o olsun diyelim.Sonuçta bir uzlaşma olacaktır.Pazarlıklar sürüyordur.

  • Yusuf14 Ağustos 2018 12:38

    Gerçekten böyle düşünüyorsan yazık

  • Erhan14 Ağustos 2018 12:09

    Salarsalar ayip ederler madem salacaktiniz bu kadar dolari ne diye yukselttiniz

  • S.K14 Ağustos 2018 11:50

    VERSİNLER PAPAZI ,ALSINLAR PAPAZI.. SİKİNTİ YOKK..