E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemBRICS üyesi ülkelere ortak para birimi çağrısı---

BRICS üyesi ülkelere ortak para birimi çağrısı

BRICS üyesi ülkelere ortak para birimi çağrısı
30 Mayıs 2023 - 17:44 borsagundem.com

Brezilya Devlet Başkanı Luiz Inacio Lula Da Silva, BRICS üyesi ülkelere ortak para birimi çağrısında bulundu.

Brezilya Devlet Başkanı Lula Da Silva, Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro ile düzenlediği basın toplantısında, bir BRICS ortak para birimi hayal ettiğini belirtti. Lula Da Silva, konuşmasında ayrıca, BRICS ortak para biriminin üye ülkelere ABD dolarına bağımlı olmadan iş yapma ve müzakere konusunda daha özgür olma imkânı vereceğini vurguladı.

Bloomberght'de yer alan habere göre Lula Da Silva, Venezuela'nın BRICS grubuna dahil olması taraftarı olduğunu belirterek, "Yakında bunu ele alacağız ve çeşitli entegrasyon taleplerini değerlendirmemiz gerekiyor." dedi.

"Bu durum, süreci çok karmaşık hale getirebilir”

Bloomberg Muhabiri Andrew Rosati, konu hakkında yaptığı değerlendirmede, Lula Da Silva'nın ortak para birimi konusunda uzun yıllardır bir çağrıda bulunduğunu belirterek şu ifadeleri kullandı:

“Aslında çok zor bir süreç, çünkü farklı ülke ekonomilerinden bahsediyoruz. Örneğin, Brezilya’da enflasyon oranı yüzde 4, Arjantin’de ise yüzde 100’ün üzerinde. İki ülke arasında enflasyon açısından büyük bir fark var. Dolayısıyla bu mümkün değil.

Bu para biriminin ne kadar gerçekçi olabileceğine dair akıllarda soru işareti oluşuyor. Lula, BRICS’e katılması için Venezuela’yı da çağırdı. Hem Rusya hem de Venezuela, ABD ve diğer ülkeler tarafından yaptırımlara maruz kalan ülkelerden. Dolayısıyla bu durum, süreci çok karmaşık hale getirebilir.”

BRICS'e katılmak için 19 ülke başvuru yaptı

 

Putin, BRICS Zirvesi için Güney Afrika'ya giderse tutuklanacak mı?

 

Güney Afrika BRICS'ten 1 milyar dolar kredi alacak

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • AHMET ÖZBİLEN30 Mayıs 2023 22:43

    YAKINDA BREZİLYA DA  ASKERİ DARBE OLUR İSE ŞAŞIRTMAM.EĞER BU GERÇEKLEŞİR İSE DOLAR PARA BİRİMİ YAVAŞ YAVAŞ ÇÖP OLUR.