E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaMakro EkonomiBrezilya harcamalarda kesintiye gidecek---

Brezilya harcamalarda kesintiye gidecek

Brezilya harcamalarda kesintiye gidecek
21 Şubat 2014 - 07:09 borsagundem.com

Brezilya yatırımcıların güvenini kazanmak için hükümet harcamalarında 18 milyar doların üzerinde kesintiye gideceğini açıkladı

Brezilya Maliye Bakanı, bütçeyi tamamlamak için yarın başlayacak olan G20 toplantılarına bile katılmadı. Ülke, bu yıl yüzde 1,9 bütçe fazlası vermeyi hedefliyor. Bunun için de kamu harcamalarında 18 milyar doların üzerinde kesintiye gitmeyi planlıyor.

YATIRIMCILARIN GÜVENİ İÇİN

Uzmanlar, bu yıl seçime gidecek Brezilya’da bu hedefe ulaşmanın zor olduğuna dikkat çekse de, alınan kararların yatırımcıların güveni kazanmak adına oldukça olumlu bir adımlar olduğunu belirtiyor. Brezilya’nın harcamada kesintiye gideceği haberleriyle real dolar karşısında yüzde 0,6 değerlendi. İngiliz Barclays bankasından Ekonomist Marcelo Salomon, “Bir şeyi yapmadan bilemezsin. Büyümede yavaşlamanın olduğu bir dönemde bu oldukça zorlu bir karar ama yine de yapılabilir. Büyük vaatler vermekten çok daha güven verici bir karar" dedi.

HIZLI DÜŞÜŞ

Brezilya, 2010’da yüzde 7,5 büyümeyle yatırımcıların gözbebeği olmasının ardından, hızlı bir düşüş evresine girdi. Merkez Bankası verileri, ülkenin son 4 yıldır resesyonda olduğunu gösteriyor. Ekonomistler, buna rağmen ülkenin harcamalarını 2010 seviyede tutmaya devam ettiğini, bunun da güven kaybına neden olduğunu söylüyor. 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)