E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıBrent petrolün varil fiyatı 90 doların altına düştü---

Brent petrolün varil fiyatı 90 doların altına düştü

Brent petrolün varil fiyatı 90 doların altına düştü
07 Eylül 2022 - 17:02 borsagundem.com

Brent petrolün varil fiyatı, 89 dolar seviyelerine gerileyerek 8 Şubat'tan bu yana en düşük seviyesini gördü.

Brent petrolün varil fiyatı, artan resesyon endişelerinin talep görünümünü olumsuz etkilemesiyle uluslararası piyasalarda 89 dolar seviyelerine geriledi.

Dün günü 92,83 dolar seviyesinde tamamlayan Brent petrolün varil fiyatı, bugün saat 16.43 itibarıyla kapanışa göre yüzde 3,58 düşüşle 89,51 dolar oldu. Böylece Brent petrolün varil fiyatı 8 Şubat'tan bu yana en düşük seviyesini gördü.

Aynı dakikalarda Batı Teksas türü (WTI) ham petrolün varili 83,39 dolardan alıcı buldu.

Küresel piyasalarda, enerji krizi ve resesyon endişelerinin yanı sıra ABD başta olmak üzere merkez bankalarının sıkılaştırıcı tedbirlere devam edeceği beklentileriyle petrol fiyatlarındaki düşüş eğilimi devam ediyor.

Dün uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch Ratings'ten yapılan açıklamada, Kuzey Akım boru hattı üzerinden gaz arzının tamamen durmasının Avro Bölgesi'nde resesyon olasılığını daha da artırdığı kaydedildi.

Ayrıca, Çin'deki Kovid-19 salgını karşısında alınan tedbirlerin de talebi baskılayacağı endişeleri fiyatlardaki düşüşe destek oluşturuyor.

ABD ham petrol fiyatı 8 ayın dibinde

 

ABD'den, Çin ve Hindistan'a Rus petrolüne yönelik tavan fiyat çağrısı

 

Rusya’nın petrol ve doğalgaz üretimi bu yıl azalacak

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Mucise Reis ;)08 Eylül 2022 08:12

    Ben eski borsagündem haber yorumlarındada yazdım vardır. 90 usd altı hatta 80 e dokunuşlar bekliyorudm demiştim o zaman 100 lerin üzeri idi :D daralan ekonomi, birde rusya enerjısı ile sorun yaşayan ekonomi, üzerine abd başkanın iranı devreye sokma girişimleri.. bu söylentiler bile bu düşüncede etkin olmuştu. şimdi sağır sultan duydu.. :D heryerde haberler çıkıyo. Fakat bu dünya döngüsüne faiz arttırarak para birimini koruyan ve firma hane halkını cari borç par aile yakalatmamaya çalışanlar var. Bizde ise faizle Paramız eriyor, krediler ile bireyler ve kobiler genişliyor... Ekonomı program doğal düzeni alt üsst etti. Seçim karar veren devlet kurumları ekonomide kronık sorunlar oluşturdu. Değirmen su ile dönmez çözüm olmaz. 

  • Güven07 Eylül 2022 22:52

    Bizim iktidar ise petrol değer kaybettikçe acımasızca zam yapmaya devam ediyor.