E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemABD'den, Çin ve Hindistan'a Rus petrolüne yönelik tavan fiyat çağrısı---

ABD'den, Çin ve Hindistan'a Rus petrolüne yönelik tavan fiyat çağrısı

ABD'den, Çin ve Hindistan'a Rus petrolüne yönelik tavan fiyat çağrısı
07 Eylül 2022 - 01:15 borsagundem.com

Adeyemo yaptığı açıklamada, Çin ve Hindistan gibi ülkelerin, Rusya'nın petrol ihracatından elde ettiği geliri azaltmak için tavan fiyat koalisyonuna katılması veya tavan fiyattan faydalanmasını umduklarını belirtti.


ABD Hazine Bakan Yardımcısı Wally Adeyemo, bir konferansta yaptığı konuşmada, G-7 ülkelerinin Rusya'nın Ukrayna'da başlattığı savaşı finanse etmeye yardımcı olan gelirleri azaltmak için adımlar atmaya odaklandığını aktardı.

G-7 maliye bakanlarının geçen hafta onayladığı tavan fiyat uygulamasının bu hedefe ulaşılmasına yardımcı olduğuna işaret eden Adeyemo, söz konusu uygulamayla, Rus petrolünün tavan fiyattan veya belirlenen fiyatın altında satılması şartıyla küresel piyasaya arzının devam etmesine izin verileceğini anlattı.

Adeyemo, tavan fiyatın etkili olabilmesi için uygulama konusunda yardımcı olacak hizmet sağlayıcılara, özellikle finansal hizmetler sağlayanlara ihtiyaçları olduğunu kaydetti.

Mümkün olduğunca basit ve hedeflerini gerçekleştirmeye yardımcı olan bir uyumluluk rejimi tasarlamak istediklerini belirten Adeyemo, bunun Rusya'nın en kritik gelir kaynağını azaltırken enerji fiyatlarındaki ani artışları önlemeye yardımcı olacağını vurguladı.

"Çin ve Hindistan'ın Rus petrolüne yönelik tavan fiyat uygulamasına katılmasını umuyoruz"

Adeyemo, "Umudumuz, Çin ve Hindistan gibi ülkelerin, Rusya'nın petrol ihracatından elde ettiği geliri azaltmak için tavan fiyat koalisyonuna katılması veya tavan fiyattan faydalanmasıdır" değerlendirmesinde bulundu.

ABD, Almanya, İngiltere, Kanada, Fransa, İtalya ve Japonya'dan oluşan G7 ülkelerinin maliye bakanları, geçen hafta Almanya'da düzenlenen toplantının ardından, Rus petrolüne tavan fiyatı uygulama planının onaylandığını bildirmişti.

Ancak G7 maliye bakanlarının ortak açıklamasında, tavan fiyat seviyesinin "bir dizi teknik girdiye dayalı olarak" daha sonra belirleneceği kaydedilmişti.

Rusya Başbakan Yardımcısı Aleksandr Novak ise Rus petrolüne yönelik tavan fiyat uygulanmasını destekleyen ülke ve şirketlere petrol ve petrol ürünü satmayacaklarını açıklamıştı.

G7 maliye bakanları Rus petrolüne fiyat sınırlamasında anlaştı

G7 liderleri Rus petrolünün fiyat sınırını görüşecek

Yellen: Rus petrolüne tavan fiyat getirilmesi konusunda iyimserim

G7 maliye bakanları Rus petrolüne tavan fiyatı cuma günü görüşecek

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)