E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıRusya’nın petrol ve doğalgaz üretimi bu yıl azalacak---

Rusya’nın petrol ve doğalgaz üretimi bu yıl azalacak

Rusya’nın petrol ve doğalgaz üretimi bu yıl azalacak
05 Eylül 2022 - 21:20 borsagundem.com

Rusya Enerji Bakanı Şulginov, Batılı ülkelerin uyguladığı yaptırımlar nedeniyle petrol, doğalgaz ve kömür üretiminin bir önceki yıla göre azalacağını açıkladı

Rusya Enerji Bakanı Nikolay Şulginov, yaptırımlar nedeniyle Rusya’da petrol üretiminin bu yıl 2021’e kıyasla yüzde 2, doğalgaz üretiminin yüzde 7 ve kömür üretiminin yüzde 6 düşeceğini söyledi.

Şulginov, Rus haber ajansı TASS’a yaptığı açıklamada, Batılı ülkelerin kapsamlı yaptırımlar uyguladığı Rus enerji sektörüne ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Rusya’nın bu yıl petrol üretimini azaltacağını belirten Şulginov, “Petrol üretimi şu anda artıyor ancak yıl sonuna kadar üretimin geçen yıla göre yüzde 2 düşmesini bekliyoruz. Rafineri petrol ürünleri üretimi de mevcut eğilime bağlı olarak yüzde 8 azalacak.” dedi.

Şulginov, ülkedeki doğalgaz üretiminin de düşeceğini belirterek, "Doğalgaz üretimindeki düşüş yüzde 7 seviyesinde olacak. Boru hatlarıyla ihracat düşecek, sıvılaştırılmış doğalgaz (LNG) ihracatı geçen yılın seviyelerinde kalacak.” diye konuştu.

Avrupa Birliği’nin (AB) ambargosu nedeniyle Rusya’nın kömür üretiminin de bu yıl 2021’e kıyasla yüzde 6 düşeceğini belirten Şulginov, “Kömür ihracatımıza yönelik gösterilen ilgi iyimser olmamızı sağlıyor. Çin, Hindistan, Orta Doğu alımlarını artırıyor, dolayısıyla büyük bir düşüş beklemiyoruz. Lojistik sorunlardan ötürü geçen yılın seviyelerine ulaşamayabiliriz ancak yakın olacağız" dedi.

Batılı ülkeler, 24 Şubat'ta başlayan Ukrayna savaşının ardından başta Rus enerji sektörüne yönelik olmak üzere çok sayıda yaptırım kararı almıştı.

ABD ve bazı AB ülkeleri yaptırımlar kapsamında Rus enerji kaynakları ithalatını durdururken, bazı ülkeler de söz konusu kaynakların ithalatını azaltıyor.

Rusya'dan ABD Ticaret Bakanı ve Hollywood yıldızlarına yaptırım

 

Putin'den 'resesyon' açıklaması

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Ht06 Eylül 2022 09:04

    Ab ye petrol ve gazı kesmesi uzun dönemde kendi gelirini kesmek anlamına gelir. Ab teknolojiyle enerji ye yöneldik e rusya ın kazancı düşer