E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemBostic: Enflasyonun uzun bir süre yüksek kalması riski var---

Bostic: Enflasyonun uzun bir süre yüksek kalması riski var

Bostic: Enflasyonun uzun bir süre yüksek kalması riski var
11 Ocak 2022 - 14:23 borsagundem.com

Atlanta Fed Başkanı Raphael Bostic, ABD'de enflasyonun uzun bir süre yüksek kalması riski olduğunu ve Fed'in buna doğrudan, açık ve agresif şekilde yanıt vermesi gerektiğini söyledi.

Yüksek enflasyon ve ekonomideki güçlü toparlanmanın Fed'in bu yıl faizleri en az 3 kez artırmasını gerektireceğini öngören Bostic, ilk faiz artırımının Mart ayında gelmesinin "makul" göründüğünü, faiz artırımından "kısa süre sonra" Fed bilançosunu küçültülmesine başlanabileceğini vurguladı.

Bostic konuşmasında, faiz artırımları için riskin yukarı yönlü olduğunu, enflasyonun öngörülenden yüksek kalması halinde dördüncü bir faiz artırımının gerekli olabileceğini de ifade etti.

Fed'in faiz artırımlarında olduğu gibi bilançonun azaltılmasında da agresif şekilde hareket etmesinin gerekli olabileceğini, bilanço küçültmeni bu sefer 2017-2019 döneminden daha hızlı gerçekleşebileceğini belirten Bostic, bilançonun ayda 100 milyar dolar azaltılabileceğini vurguladı. Finansal piyasalarda 1,5 trilyon dolar likidite fazlası olduğunu düşünen Bostic, Fed'in bu likidite fazlasını hızlı şekilde çekecek planları uyguladıktan sonra piyasaların tepkisinin ne olacağını görmeyi bekleyebileceğini söyledi.

Fed, pandeminin etkilerini azaltmak için 2020 yılının ilk çeyreğinden bu yana 4 trilyon dolardan fazla Hazine kağıdı ve mortgage destekli menkul kıymet aldı ve bilanço büyüklüğü 4,1 trilyon dolardar 8,7 trilyon dolar seviyesine ulaştı.

Powell'dan yüksek enflasyonu önleme sözü

 

Enflasyon Avrupa'da da tartışılıyor

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)