E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaŞirket HaberleriBorusan'dan 162 milyon dolarlık anlaşma---

Borusan'dan 162 milyon dolarlık anlaşma

Borusan'dan 162 milyon dolarlık anlaşma
13 Nisan 2023 - 16:55 borsagundem.com

Borusan Mannesmann tarafından KAP'a yapılan açıklamada şirketin ABD'de çelik boru üretimi alanında faaliyet gösteren Berg EUROPIPE Holding'in sermayesinin tamamını temsil eden payları satın almak üzere anlaştığı belirtildi.

Borusan Mannesmann (#BRSAN) tarafından Kamuyu Aydınlatma Platformu’na (KAP) yapılan açıklamada şirketin global pazarlarda varlığını daha fazla artırmak adına, Borusan Mannesmann Pipe US Inc tarafından ABD'de çelik boru üretimi alanında Panama City ve Mobile şehirlerinde faaliyet gösteren Berg EUROPIPE Holding Corp.'un sermayesinin tamamını temsil eden payların satın alınmasına ilişkin olarak gerekli izinlerin alındığı ve 13 Nisan 2023 tarihinde EUROPIPE GmbH ile pay alım sözleşmesi imzalanarak pay devir işlemlerinin tamamlandığı duyuruldu. Borusan pay alım sözleşmesi uyarınca satın alma bedelinin 162 milyon dolar olduğunu açıkladı.

Borusan tarafında 16 Mart 2023 tarihinde KAP’a yapılan açıklamada şirketin Amerika Birleşik Devletleri’nde (ABD) mukim ve hisselerinin tamaına sahip olduğu bağlı ortaklığı olan Borusan Mannesmann Pipe US Inc. ile EUROPIPE GmbH arasında, EUROPIPE GmbH’nın ABD’de çelilk boru üretimi alanında faaliyet gösteren bağlı ortaklığı Berg EUROPIPE Holding Corp.’un sermayesinin tamamını temsil eden paylarınnın satın alınması hususunda müzakerelere başlandığı belirtilmişti.

Bloomberght'de yer alan habere göre şirketin gerçekleştirdiği satın alma ile Kuzey Amerika enerji boru pazarında önemli oyunculardan biri olmayı hedeflediği belirtiliyor.

Borusan Grubu’nun 1958 yılında ilk sanayi girişimi olarak kurduğu Borusan Mannesmann, 2014 yılından bu yana ABD’nin Teksas eyaletindeki fabrikası ile faaliyetini sürdürüyordu. Aynı zamanda Baytown’da üretime başlaması planlana ikinci tesisi ve bu satın alım işlemi ile birlikte ABD’deki tesis sayısını 4’e çıkaracak şirketin ABD’de toplam üretim kapasitesi 1 milyon tona, ABD’de cirosu ise yaklaşık 1 milyar dolara ulaşacak.

Borusan Mannesmann ve Aksa Aksen Enerji sorusu

 

Borusan Yatırım ve Tezol Kağıt sorusu

 

Borusan'a vergi incelemesi

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

Son Değer: 616,50
En Yüksek: 635,00
En Düşük: 615,50
Değişim -0,56 %
FK: 21,30
PD / DD: 3,50
İşlem Hacmi 698.159.107
Toplam Adet: 1.120.527
Ağırlıklı Ort.: 622,99
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)